Austrian Airlines personalet står klar (foto: Austrian Airlines / Christoph Zamazal)

Austrian Airlines åbner rute til Billund

Billund Lufthavn får nyt rute, når Austrian Airlines åbner en direkte rute fra Jyllands største lufthavn til den østrigske hovedstad, Wien.

Af Kenneth Karskov

Det Lufthansa-ejede flyselskab åbner rute til Billund Lufthavn. Den 4. april 2023 lander Austrian Airlines for første gang i Billund Lufthavn, og fremadrettet kommer deres haleror til at pryde på platformen i Billund Lufthavn tre gange om ugen.

“Wien er et hub, der åbner op for verden med kun ét stop fra Billund, og det er attraktivt med den store erhvervsrejseaktivitet, vi ser fra Produktionsdanmark”, udtaler Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn.

Lufthansa gruppens flyselskaber er i forvejen stærkt repræsenteret i Billund Lufthavn, og med Austrian Airlines kommer der endnu flere muligheder.

Direkte til Wien

Dertil kommer at Wien i sig selv er både en kulturdestination, erhvervsdestination og skidestination.

“Vi udvider markant på trafikken i sommeren 2023. Vi er den mest charmerende, tillidsfulde rejsepartner i Østrig, der åbner op for de mest smukke og fantastiske destinationer i Europa såvel som hele verden, siger CCO i Austrian Airlines, Michael Trestl.

Austrian Airlines fly i Wiens internationale lufthavn (foto: Michele Pauty)
Austrian Airlines fly i Wiens internationale lufthavn (foto: Michele Pauty)

Når man kigger i statistikken viser det sig, at der i 2019 – det sidste normale år inden coronaen – var omkring 25.000 der rejste fra Billund Lufthavns optageområde til Wien.

“Vi ved fra analyser, at interessen for Wien og Østrig er stor i vores område, men destinationen rammer også mange forskellige målgrupper. Det samme gælder i Østrig, hvor store strømme af turister og erhvervsturister også kommer til Danmark. Så vi glæder os virkelig til at lægge lufthavn til et nyt stort, internationalt flyselskab, der vil øge tilgængeligheden yderligere mellem Østrig og Danmark”, fortæller Jan Hessellund.

Sådan flyver du til Østrig

Austrian Airlines vil flyve fra Billund Lufthavn tirsdag, torsdag og lørdag med et mix af EMB-190 og Airbus 320 fly.De afgår fra Billund Lufthavn og er forbundet til resten af deres netværk til hele af verden ud af Wien.

Wien-Billund tirsdag kl. 12.30-14.20 og retur fra Billund kl. 15.05-16.55

Wien-Billund torsdag kl. 17.00-18.50 og retur fra Billund kl. 19.35-21.25

Wien-Billund lørdag kl. 06.30-08.20 og retur fra Billund kl. 09.05-10.55

Billede: Austrian Airlines personalet er klædt i letgenkendelige røde dragter (foto: Florentin Haunold)

Posted

in

by