Icelandair lancerer rute til Detroit

Icelandair har specialiseret sig i at forbinde Europa med USA via Reykjavik til attraktive priser. Nu kommer endnu en by på rutekortet i USA, nemlig den spændende storby Detroit.

Af Kenneth Karskov

Icelandair udvider flyselskabets rutenetværk med en ny destination i Nordamerika, når selskabet fra d. 28. maj 2023 vil flyve til Detroit i staten Michigan.

Der vil være fire ugentlige flyvninger til Detroit Metropolitan Wayne County Airport (DTW) med en Boeing 737MAX med 160 sæder. Flyvetiden fra Island til Detroit – også kendt som bilernes by, “The Motor City” – er cirka seks timer.

“Icelandair er glad for at kunne tilbyde Detroit som en ny, forfriskende destination, når du flyver fra Island og ud i verden. Icelandairs Detroit-flyvninger giver passagerer mulighed for at rejse til og fra USA i nye, brændstofeffektive fly med moderne udstyr, herunder gate-to-gate WiFi og underholdning tilgængelig for alle passagerer,” Bogi Nils Bogason, CEO, Icelandair Group.

Mad og alkohol koster ekstra

Ombord på flyet fungerer Icelandair som et lavprisselskab, hvis du køber en økonomiklassebillet. Det vil sige, at mad og alkohol koster ekstra – dog med den forskel at vand, kaffe og sodavand er gratis hos Icelandair.

Resten kan købes ombord, men det er værd at have i baghovedet, at på en 10-11 timers flyvning til Detroit er der som udgangspunkt ikke inkluderet et måltid mad.

Hvis du bliver sulten undervejs, så kan du købe lette retter på flyet eller forudbestille et større måltider på flyselskabets hjemmeside (du kan se Icelandairs buy-onboard menukortet her).

Store, brede lænestole forrest i flyet

Icelandairs billigste flybillet – kaldet Economy Light – er tilmed uden bagage. På en tur til USA vil de fleste nok have en kuffert med, og så er det muligt at betale ekstra for bagagen eller vælge en lidt dyrere billet, hvor dette er med i rejsens pris.

Saga Class – som Icelandairs Business Class hedder – er både mad, drikke, bagage og benplads inkluderet. På de forreste rækker sidder du i store, brede lænestole med masser af plads til både arme og ben (stolene kan dog ikke kan foldes ud til en seng, som det ses hos mange konkurrenter)

Billede: Icelandair Saga Class er selskabets Business Class med store brede lænestole (foto: Kenneth Karskov)

Motown og bilproduktion

Detroit er den næststørste økonomi i Midtvesten. Det er bilproduktionens fødeby og hjemsted for den legendariske musikscene Motown.

Byen har ca. 650.000 indbyggere, men kun få direkte flyforbindelser til Europa, og således er det for tiden kun Lufthansa og Air France der servicerer byen af de europæiske flyselskaber. Dertil kommer de amerikanske flyselskaber, og Delta Air Lines har fx. flyvninger fra Detroit til både Amsterdam og Paris.

Med Icelandair-ruten bliver det altså nemmere for danske rejsende at komme til denne spændende amerikanske storby.

Billede: På Icelandairs økonomiklasse koster mad, drikke og bagage ekstra (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

by