Billede: Thailand er badeferie i luksusklassen, og landet har en række vidunderlige badehoteller, der kan matche dem vidunderlige kulisse (foto: Sandro Bruecklmeier)

Thailands 5 magiske strandhoteller

Thailand er sol og strand i verdensklasse. Det samme gælder landets strandhoteller, som mere end bare matcher de drømmeagtige omgivelser. Her er 5 magiske badehoteller i Thailand.

Af Kenneth Karskov

Thailand er luksus på den store klinge og ofte til priser, som er rimelige, men der er faktisk ingen grænser for HVOR overdådigt det kan blive. 

Hvis du bevæger dig op i de øverste luftlag, kan du bo på hoteller, der er så vilde, at du knap vil tro dine egne øjne. 

Vi har fundet fem resorts uden at skele til prisen, og her stikker det af. Så taler vi et hotel med egen lufthavn på en privat ø, designerhotellet for hele familien eller stedet med de hyggelige bungalows ved den private strand på overrendte Phuket. 

1. Hotellet med sin egen lufthavn

Thailands dyreste hotel ligger på landets fjerdestørste ø, Koh Kood. Øen bliver sjældent fremhævet, når snakket falder på Thailands paradisøer, men her ligger et enestående resort ved navn Soneva Kiri med 33 gigantiske villaer.

Ankomsten til hotellet er James Bond værdigt. Du tager privatflyet fra Bangkok og lander på en asfaltstribe på en lille naboø.

For enden af landingsbanen ligger en speedbåd klar og tager dig det sidste stykke vej hen til det sted som skal være dit hjem de næste par dage.

Soneva Kiri sprænger alle rammer for hvad et badehotel i Thailand kan være. Hele resortet er bygget i træ og med fuld fokus på bæredygtighed. Her er ingen guldvandhaner eller store lysekroner, men til gengæld masser af naturmaterialer. 

Privat pool og golfvogn

Du indkvarterer dig i et luksussommerhus på 400 m2 eller endnu større. Alle har privat pool og under et halvtag står din egen golfvogn, så du nemt kan komme rundt i det kuperede terræn. 

Du spiser vidunderligt i stedets restauranter og lever et overdådigt ferieliv. Hotellet har egen urtehave og kører en benhård nul-plastik-politik.

Det er barfodsluksus i sin reneste form og hotellets to strande er blandt Thailands smukkeste. Wauw!

Soneva Kiri
Koh Kood, Thailand
Pris: Fra kr. 8.650 kroner pr. nat
www.soneva.com

Billede: Soneva Kiri har to vidunderlige strande at vælge mellem. Det er den rene luksus! (foto: @Travel_Leap)
Billede: Sådan kan dit hotelværelse se ud, hvis du indlogerer dig på resortet Soneva Kiri på øen Koh Kood (foto: Sandro Bruecklmeier) 
Billede: Soneva Kiri ligger på Thailands fjerdestørste ø, Koh Kood, som ofte er overset, når talen falder på landets paradisøer (foto: Nantawat (Ink) Sangkarn @bodytaylor for Soneva)

2. Designerhotellet for hele familien

Phukets mest overraskende hoteloplevelse var engang et kedeligt tre-stjernet badehotel, men så tog pokker ved ejerne. 

Resortet ”The Slate” er noget så sjældent som et designerhotel, der samtidig er et hyggeligt familiehotel. Her er både familieværelser og børneklub, men også voksenpool og spa.

Så børnene kan larme så meget de vil i den ene ende af resortet, og de voksne kan slappe af med en drink og en bog i den anden. Perfekt.

Vilde detaljer

De thailandske ejere har deres formue fra en tinmine i området, og tro mod familiens rødder er her en masse referencer til minedrift. Industriel kunst, døre som kører på togskinner og en lysekrone af metalskeer og gennemsigtigt bestik. 

Det vrimler med pudsige detaljer. Pludselig går det op for dig, at toiletpapiret sidder på en overdimensioneret møtrik. Og at kniven i morgenmadsrestauranten er en skruenøgle og gaflen en topnøgle. 

The Slate er et spændende sted at opholde sig. Det er lækkert, det finurligt og det er for hele familien. 

The Slate
Phuket, Thailand
Pris: Fra kr. 1.070,- kroner pr. nat
www.theslatephuket.com

Billede: På Phuket findes et designerhotel lavet til hele familien. Derfor har de indrettet store familieværelser med plads til alle (foto: The Slate)
Billede: Det vrimler med sjove detaljer på designerhotellet The Slate på Phuket. Som denne lysekrone lavet af bestik (foto: The Slate)
Billede: Toiletpapirholderen er en overdimensioneret møtrik. Døren kører på skinner som i en mine. Og bestikket i restauranten er værktøj. The Slate er ikke som Thailands andre badehoteller (foto: The Slate)
Billede: Designerhotellet The Slate er både for børn og voksne. Og de voksne har deres egen afdeling (foto: The Slate)

3. Smukke og stille Phuket

I 1982 var Phuket stadig en relativ ukendt destination, så da hotellet The Surin åbner, er det et af øens første luksusresorts. Og fordelen ved at være den første er, at du kan vælge den bedste beliggenhed. 

Og beliggenheden er da også svær at slå. Pansea-stranden er gudesmuk, og så taler vi puddersand og turkis vand.

Hotellet består af en række små bungalows, som er placeret op ad den palmeklædte klippeside via et sindrigt stisystem.

Palmeklædt klippeside

De hyggelige rum er blevet moderniseret mange gange siden og rummer i dag alle moderne fornødenheder til et liv på første klasse.

The Surin forekommer at være en lille oase på det overrendte Phuket. I Thailand kan du ikke have en privat strand, men den lukket af i begge ender af vild natur.

Således er det kun hotellets gæster, som bader her, hvilket er ret unikt på den normalt så travle ferieø.

The Surin
Phuket, Thailand
Pris: Fra 1.500 kroner pr. nat
www.thesurinphuket.com

Billede: Du bor ud til Phukets måske bedste strand, når du indkvarterer dig på The Surin. Og de mest eftertragtede af hotellets luksushytter ligger helt ned til vandet (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Du kan ikke have en privat strand i Thailand, men naturen afholder på sin egen måde fremmede fra at bade på stranden ved The Surin. Så her er i praksis kun hotellets gæster (foto: Kenneth Karskov)

4. I klippernes skygge

Rayavadee ligger i nærheden af Krabi i det sydlige Thailand, lige ud til en strand, der er så fin, at den er kåret til verdens smukkeste.

Til gengæld er det ikke helt nemt at komme hertil. Hotellet ligger isoleret med nationalpark til den ene side, og hav eller klipper til de andre sider, så den eneste måde at ankomme på er i hotellets båd. Der er ganske enkelt ingen vej herind.

Tropisk jungle

At tilbringe et par dage her er som at bo midt i en tropisk jungle. Værelserne består af skønne hytter omgivet af regnskov og høje limstensklipper, og det lyder måske mere primitivt end det er, for der er tale om femstjernede luksushytter med pool, aircondition og tv. 

Dertil kommer det overdådige i at have ubegrænset adgang til en af verdens smukkeste strande. 

Høje klipper indrammer en lille lagune med fint sand og klart vand, og Railay-stranden dukker derfor ofte op i kåringer af de smukkeste strande i verden. Du kommer til at knibe dig i armen, når du står her, for dette sted er lavet af det stof, som store rejsedrømme er gjort af.

Rayavadee
Ao Nang, Krabi
Pris fra 3.340 kroner pr. nat
www.rayavadee.com

Billede: Hotellet Rayavadee ligger på denne halvø, omgivet af natur til alle sider. Der er ingen veje herind, så du må tage hotellets båd for at kommer frem. (foto: Rayavadee)
Billede: På Rayavadee føler du, at du bor midt i junglen. Overnatning foregår i disse luksushytter, og du har direkte adgang til en af verdens smukkeste strande (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Sådan her er udsigten fra Rayavadee: Kalkstensbjerge og det smukke hav. Det er et skønt syn at nyde med en kølig drink (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Thailands luksuriøse badehoteller er for hele familien. Nok er de femstjernede og overdådige, men børn er altid velkomne (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Rayavadee ligger ved Krabi, der er kendt for sin smukke natur med limstensbjerge og vidunderlige sandstrande (foto: Rayavadee)

5. Luksus på Lanta

Det femstjernede luksusresort Pimalai ligger på øen Koh Lanta. Det store trækplaster er de kilometerlange sandstrande, og i øens mest rolige ende ligger dette hotel i første række ud til vandet. 

Pimalai har en række ”almindelige” hotelværelser til rimelige priser, men den vilde luksus er de smukke poolvillaer placeret op ad bjergsiden. Så stiger prisen markant, men her kan du bo helt for dig selv, med egen pool og mulighed for at nyde den vidunderlige havudsigt uden at blive forstyrret. 

Solnedgangene er noget helt særligt på disse kanter. Stranden har blødt sand og lækkert vand. Små butikker og restauranter ligger i nærheden, så du får alt det bedste fra Thailand samlet på ét sted.

Pimalai
Koh Lanta
Pris fra kr. 1.165 danske kroner
www.pimalai.com

Billede: Pool og havudsigt er en skøn kombination, som her på resortet Pimalai på øen Koh Lanta (foto: Pimalai)
Billede: Solnedgangen er noget særligt set fra hotellet Pimalai på Koh Lanta (foto: Pimalai)Billede: Hotellet Pimalai har både almindelige hotelværelser samt luksuriøse poolvillaer, som er den vilde luksus med privat pool og en vidunderlig udsigt (foto: Pimalai)

Billede: Solnedgangen er noget særligt set fra hotellet Pimalai på Koh Lanta (foto: Pimalai)