Flyrute mellem København og Karup genåbner

Flyselskabet DAT genåbner ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og København med fire daglige afgange i hverdagene.

Af Kenneth Karskov

Fra d. 17. april 2023 klokken 7 om morgenen vil der igen være rutefly mellem Midtjyllands Lufthavn ved Karup og hovedstaden. Det er flyselskabet DAT som genåbner ruten.

”Vi ser frem til at starte på Midtjyllands Lufthavn igen,” siger DAT-direktør Jesper Rungholm.

”Perioden uden fly til København har motiveret lufthavnens ejere, staten og ikke mindst kunderne i hele regionen i en grad så vi har fornyet tro på, at den kan blive bæredygtig økonomisk fremover,” forklarer han.

Støtte fra regeringen

Genåbningen af Københavner-ruten skal ses i lyset af, at regeringen netop har underskrevet en to-årig aftale, der sikrer Midtjyllands Lufthavn 4,2 millioner kroner i årlig støtte.

Ruten til Midtjyllands Lufthavn ved Karup lukkede i d. 9. december 2022. Dengang skrev lufthavnen på sin hjemmeside:

“Selvom ruteflyvningen indstilles fra i aften den 9. december, har vi endnu ikke opgivet håbet. Vi håber fortsat på det kan lykkedes at finde en ny ruteoperatør til gavn for hele Midt og Vestjylland.”

Nu ser der ud til at være fundet en løsning, som kan genoplive rutetrafikken fra Midtjyllands Lufthavn. Næste vigtige skridt er, at ruten bliver bæredygtig og passagererne finder vej til flyene.

Fra 799 kroner pr. vej

Problemet var tidligere, at ruten mellem København og Midtjyllands Lufthavn blev benyttet for lidt. Der var ganske enkelt for få passagerer til at gøre flyvningerne rentable.

Derfor gør DAT også et stort nummer ud af at pointere, at flytiderne er planlagt efter at give erhvervslivet de bedste betingelser for at benytte ruten til møder i København.

”Vi har tiltro til at savnet af ruten koblet med nye økonomiske betingelser for driften vil sikre nok passagerer til en bæredygtig drift” siger Jesper Rungholm.

Pensionister og studerende vil kunne rejse i begrænset omfang til 499 kroner, mens almindelige billetter koster fra 799 kroner og op til 1.595 kroner for den dyreste billettype.

Flytypen bliver ATR 42 til 46 passagerer og ATR 72 med 72 sæder.


Posted

in

by