Københavns Lufthavn set fra luften (Foto: Kenneth Karskov)

Flere flyver via København

Andelen af transferpassagerer er steget med 40 procent på et år, hvilket styrker Københavns Lufthavns position som Nordeuropas største trafikknudepunkt.

I alt var 1.957.215 passagerer igennem gennem Københavns Lufthavn i november, og et stigende antal benytter lufthavnen som mellemstation på rejsen videre ud i verden.

Alene i november blev 350.000 rejser til og fra København foretaget af passagerer i transfer. Det er 60.000 flere end samme måned sidste år. 

Størstedelen af transferpassagererne i Københavns Lufthavn flyver ind fra lufthavne i Sverige, Norge og Danmark.

SAS står for de fleste transfers

Billede: SAS flyet fra New York til København står klar i Newark lufthavnen i USA (foto: Kenneth Karskov)
Billede: SAS flyet fra New York til København står klar i Newark lufthavnen i USA (foto: Kenneth Karskov)

Det er mere effektivt og mindre klimabelastende, når et flyselskab samler sine passagerer og fylder et fly til fx Chicago eller andre langdistancedestinationer. 

“Vi er meget tilfredse med, at andelen af transferpassagerer stiger. Vi er ikke på niveau med tiden inden corona, men otte uf af 10 transferpassagerer er tilbage – og det går den rigtige vej,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn. 

Til og med november er antallet af passagerer, der er i transfer i København, steget med 40 procent sammenlignet med sidste år.

Det vil sige, at der i år – indtil videre – er foretaget godt 4,4 millioner transferrejser til og fra Københavns Lufthavn, hvoraf SAS står for langt de fleste.

Nordamerika er populært

Billede: New York er altid en populær destination blandt danskerne (foto: Kenneth Karskov)

Det stigende antal transferpassagerer skyldes primært fremgangen i ruter fra København til USA og Canada. Nordamerika står stærkt i Københavns Lufthavn, hvor der i vinterprogrammet er ni ruter til otte destinationer i både USA og Canada.   

“Det går rigtig godt på ruterne til USA og Canada. Faktisk har vi nu flere ruter end i 2019, og vi kan se, at mange passagerer fra både Sverige og Norge bruger København som udgangspunkt for deres USA-rejse”, siger Peter Krogsgaard.

“Det gælder også den anden vej. Et stigende antal amerikanere kommer til Danmark, men der er også flere, som bruger København som indgang til rejsen videre i Europa”, forklarer han.   

Kilde: Statistik over passagertallet fra Københavns Lufthavn

Posted

in

by