SAS-rute til verdens største lufthavn

Den 17. juni åbner SAS en daglig rute fra København til Atlanta, som er verdens travleste lufthavn med 107 millioner passagerer. 

Af Kenneth Karskov

Atlanta bliver ofte kaldt Sydstaternes hovedstad. Her ligger Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, som er verdens travleste og mest effektive lufthavn.

“Det er en fantastisk nyhed, at SAS tilføjer endnu en rute til USA. Atlanta er en kæmpe lufthavn med gode forbindelser til resten af Nordamerika, så det vil komme mange passagerer til glæde,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Første flyvning 17. juni

Den nye rute er til gavn og glæde for både både danskere – og nordeuropæere – der vil til USA. Samtidig forventer både lufthavnen of flyselskabet, at mange amerikanere også gerne vil til Danmark og Europa ad denne vej.

Første flyvning med SAS til Atlanta er den 17. juni 2024. Der vil være daglige afgange med en moderne Airbus A330-300, som har plads til 266 passagerer.

“Gennem en aftale med Delta Air Lines kan passagerer fortsætte deres rejse til andre destinationer betjent af Delta fra Atlanta,” udtaler SAS’ administrerende direktør, Anko van der Werff.

Dette gælder destinationer i det sydlige USA, Caribien og Latinamerika, som bliver nemmere at nå frem til via Atlanta.

SAS’ 10. rute til USA

Den nye rute til Atlanta bliver SAS’ 10. rute til Nordamerika i det kommende sommertrafikprogram fra København. SAS vil flyve til Atlanta (ATL), New York (både EWR & JFK), Chicago (ORD), Boston (BOS), Washington D.C. (IAD), Los Angeles (LAX), San Francisco (SFO), Miami (MIA) til 7. april og Toronto (YYZ).

Ruten København-New York (JFK) kommer til at have op til to daglige flyvninger, som supplerer de eksisterende daglige flyvninger til New York-Newark Airport fra København, Oslo og Stockholm.

SAS flyver også dagligt fra København til Boston, en øgning fra de tidligere seks flyvninger om ugen. Derudover vil der blive tilføjet en fjerde ugentlig flyvning fra København til Toronto.

I alt vil fire flyselskaber betjene 13 direkte ruter fra København til Nordamerika hen over sommeren.


Posted

in

by