De 5 VILDESTE hoteller i 2024

Småt er godt, og det gælder særligt for hoteller. Trenden går i retning af mindre, men lækre overnatningssteder. Her er fem steder, hvor det vil være en drøm at slå lejr for natten i 2024.

Af Kenneth Karskov

Et nyt år er som en bog fyldt med blanke sider. Der er rigeligt med plads til at skrive forrygende rejseeventyr, men spørgsmålet er hvor det næste eventyr skal tage sin begyndelse.

Nu er det jo tilladt at drømme, så hvis vi leger, at penge er det mindste problem, så åbner der sig nogle helt vidunderlige muligheder.

For verden er fuld af fascinerende steder, der byder på helt exceptionelle ophold.

#1 Verdens bedste hotel

Billede: Passalacqua ved Como søen i det nordlige Italien (foto: Giacomo Albo)

Lad os starte ved Comosøen i det nordlige Italien, for her ligger dét hotel, som netop er blevet kåret til verdens bedste.

Landskabet på denne sydlige side af alperne er guddommeligt smukt, og med et af områdets nyeste hoteller på førstepladsen af “The World’s 50 Best Hotels”-listen, så bliver jeg nysgerrig.

Hotellet Passalacqua ligger i en smuk, gammel villa ned til Comosøen. Det daterer sig til det 18. århundrede, og i disse historiske rammer er skabt et hotel med blot 24 værelser.

Billede: “Sala delle Dame” er et af de smukke rum på Passalacqua (foto: Stefan Giftthaler)
Billede: En Junior Suite på Passalacqua (Foto: Ruben Ortiz)
Billede: Hotellets pool og Como søen i Italien (Foto: Stefan Giftthaler)

Du skal lave ingenting

Stemningen sender mere tankerne i retning af et overdådigt privat hjem end et hotel – hvis du altså er typen, der bor i en barokvilla i første række ned til en af Europas smukkeste søer. 

Det her er Norditalien, når det er allermest luksuriøst og glamourøst.

Passalacqua er som skabt til nydelse og dovne dage, eller som italienerne siger “dolce far niente” – det vidunderlige ved at lave ingenting. Det ville jeg i dén grad være frisk på i 2024. 

#2 Maldivernes vildeste hotel

Billede: Cheval Blanc Randheli på Maldiverne (foto: Cheval Blanc)

Maldiverne fortsætter med at være et af verdens mest eftertragtede rejsemål.

Det er herude i Det Indiske Ocean, at de vildeste hoteller slår dørene op, og det er her mange mennesker drømmer sig hen på den ultimative drømmerejse. 

Maldiverne er kombinationen af bittesmå paradisøer, flotte koralrev og luksus fra øverste hylde.

Modsat alle de andre

Billede: En såkaldt “Water Villa” på pæle i vandet på Cheval Blanc Randheli på Maldiverne (foto: F.Nannini)
Billede: Indretningen er overdådig i villaerne på Cheval Blanc Randheli på Maldiverne (foto: S.Candito)

I mange år har de ypperligste resorts herude faktisk specialiseret sig i barfodsluksus, som egentlig er det stik modsatte af, hvad mange forventer af topluksus. 

Så afleverer du dine sko ved ankomsten og bevæger dig rundt på hotellet i bare tæer. Personalet er klædt i løsthængende hør, du cykler ned til stranden og spiser med sand mellem tæerne.

Men de seneste år har Cheval Blanc Randheli indtaget rollen som Maldivernes ypperligste resort, og så er det pludselig blevet et helt andet ’game’. 

Franske luksusmærker

Billede: Kridhvid sandstrand, klart vand og overdådig luksus på Cheval Blanc Randheli på Maldiverne (foto: F.Nannini)

Bag Cheval Blanc står LVMH gruppen, der tæller nogle af verdens vildeste luksusbrands.

Vi taler Louis Vuitton, Christian Dior, Dom Perignon og så fremdeles, og dette er hoteldelen i det franske luksusunivers, hvor kun det bedste er godt nok. 

Cheval Blanc Randheli ligger på en privat ø, hvor en top-designer har kreeret et sted med 45 villaer, som decideret oser af luksus. Det er skabt med rige, kendte og kongelige i tankerne. 

40 minutter i privatfly

Det tager 40 minutter at flyve hertil, og naturligvis foregår det i hotellets VIP-konfigurerede vandfly.

Mindre kan vel næppe gøre det for et sted, der vil være det ypperste af det ypperste.

Lad mig sige det kort: Det er en tur, jeg gerne tager i 2024. 

#3 Øen med de flydende solceller

Billede: Du kan bo i villaer på pæle i vandet på Bawah Reserve (foto: Bawah Reserve)

Bawah Reserve i Indonesien er det stik modsatte af Cheval Blanc på Maldiverne – og alligevel har de to steder noget til fælles.

Fordi du kommer også kun ud til Bawah Reserve ved hjælp af hotellets private vandfly. 

Bawah Reserve ligger i et naturreservat – deraf navnet. Det indtager seks isolerede små øer ca. 300 km nordøst for Singapore.

Det er helt nede på jorden, og samtidig af en helt anden verden. 

Bambus og solenergi

Billede: Du kan også vælge at bo i en villa direkte stranden på Bawah Reserve (foto: Bawah Reserve)

Stedet er skabt ud af drivtømmer og solenergi. Med en jungle-ø som bagtæppe og fyldt med moderne luksus. Tanken er, at du skal kunne holde den perfekte badeferie her – uden at påvirke mangroveskoven eller koralrevet negativt. 

Dit ophold skal ske i pagt med naturen. En marinebiolog er ansat til at beskytte ynglepladserne for havskildpadderne, og hovedparten af energien kommer fra flydende solceller, som ligger forankret bag øen. 

Stedet ligger helt isoleret, så det er lidt af et moderne Robinson Crusoe eventyr, du flyver ud til. Her findes blot 36 “hytter” med alt, hvad dit hjerte kan begære af moderne luksus.

Picnic på øde strand

Billede: Bawah Reserve har en imponerende strand (foto: Bawah Reserve)

Skulle du have lyst til at gå fuld Robinson Crusoe, så arrangerer hotellet gerne en picnic til en helt øde strand. 

Hvor du kommer til at være så alene, at de stikker dig en walkie-talkie i hånden, så du kan tilkalde båden, når du vil hjem. 

Se, det lyder som et ægte rejseeventyr. Det gad jeg godt have i kalenderen til 2024. 

#4 Singapores gamle dame

Billede: Det legendariske Raffles Hotel i Singapore (foto: Raffles Hotels)

Jeg har en stor forkærlighed for historiske hoteller, og særligt de klassiske hoteller i Asien. Nogle af dem har endda rødder helt tilbage til kolonitiden, og sådan et sted er Raffles Singapore. 

Nogle vil mene, at det er umuligt at fortælle østatens moderne historie uden også at nævne “Singapore’s Grand Dame”, som hotellet kærligt bliver kaldt.

Det stammer fra år 1897 og blev navngivet efter grundlæggeren af det moderne Singapore, Sir Thomas Stamford Raffles. 

Klassisk luksus i Singapore

Billede: Poolen på Raffles Hotel i Singapore er omgivet af højhuse (foto: Raffles Hotels)
Billede: Et af de elegante værelser på Raffles Singapore (foto: Raffles Hotels)
Billede: Raffles Singapore emmer af en tid, der forlængst er forbi (foto: Raffles Hotels)

De historiske bygninger er flankeret af tropiske træer og grønne græsarealer, så i dag står det som selve definitionen af klassisk luksus. Det er fordums magi med et strejf af romantik. 

Det er et stykke højtbelagt fortid midt i en buldrende asiatiske fremtid. Et fredfyldt åndehul i en fremadstormende metropol, hvor skyskraberne rækker mod himlen. 

Raffles Singapore har stået på min “bucket list” i 30 år, faktisk lige siden jeg landede i Asien for første gang. Jeg tror det er på tide, at jeg får krydset det her sted af på min liste. 

#5 Marlon Brandos private ø

Billede: The Brando er et resort i Fransk Polynesien (foto: The Brando)

Lad os slutte med et hotel så langt væk, som vi overhovedet kan komme.

For selv med moderne transportmidler er der virkelig langt til Fransk Polynesien. Vi taler som minimum om et helt døgns ren flyvning. 

Når denne fjerne destination nu kommer i søgelyset, er det fordi, at de 188 øer og atoller i det sydøstlige Stillehav hører under Frankrig.

Fransk Polynesien er udset til at spille en rolle ved det kommende OL i Paris, da surfkonkurrencen er henlagt til dette oversøiske franske land.

De private øer i Fransk Polynesiens

Billede: Fransk Polynesien ligger en hel dagsrejse væk i ren flyvning (foto: The Brando)

Fransk Polynesien tæller så ikoniske øer som Tahiti og Bora Bora. Samt den atoll, som Hollywood-legenden Marlon Brando erhvervede sig i 1966: Tertioara. 

Godfather-skuespilleren besøgte Fransk Polynesien i forbindelse med optagelserne til filmen “Mytteri på Bounty” (1962). Han forelsker sig straks i stedet.

Han forelsker sig også i en lokalfødt skuespillerinde, der medvirker i filmen. Hun ender med at blive hans tredje kone, og det forstærker givetvis hans bånd til de smukke øer. 

Øko-resort og forskning

Billede: Du bor i første række til vandet og mellem palmetræerne (foto: The Brando)

Efter en både langvarig og ihærdig indsats får Marlon Brando lov til at erhverve sig en atoll med 12 små øer, hvor han skaber sig et hjem langt væk fra sin Hollywood-tilværelse.

Dertil kommer, at han samtidig etablerer faciliteter til et hold forskere, der studerer områdets særlige natur.

Det her sted tager naturen virkelig seriøst, og den tradition er fortsat efter Marlon Brandos død i 2004. 

Smukkere end noget andet

Ti år kunne hans vision om et øko-resort på øen endelig realiseres.

Et vidunderligt hotel slog dørene op på Brandos private ø i 2014, og rygterne taler om et sted, som er helt sit eget. Beliggende i en natur der er smukkere end noget andet.

Når jeg lukke øjnene om aftenen drømmer jeg om at checke ind på dette resort, som meget passende er opkaldt efter Hollywood-legenden selv og blot bærer navnet: “The Brando“.

Foto: Marlon Brando spiller hovedrollen i “Mytteri på Bounty” og filmplakaten hænger i restauranten på The Brando (foto: The Brando)

Posted

in

, ,

by

Tags: