Rutetjek: Bangkok Air er helt genialt

Det thailandske flyselskab Bangkok Air skal du glæde dig til at flyve med. Det er som flyvning i de gode gamle dage.

Af Kenneth Karskov

Det er tidlig morgen i Bangkoks internationale lufthavn, Suvarnabhumi (BKK). Der er afgang fra Thailands hovedstad til Krabi kl. 07:50 med Bangkok Air PG261.

En indenrigsflyvning i Thailand, der ifølge tidsplanen varer halvanden time.

Altså det samme som en tur fra København til Amsterdam. Hvor SAS serverer en gratis kop kaffe og niks mere.

I Thailand er der dog andre boller på suppen.

Morgenflyet til Krabi

Bangkok Airways omtaler sig selv om “Asia’s Boutique Airline“. De er tildelt fire ud af fem stjerner hos Skytrax, så der begynder jo at tegne sig et billede af et hæderligt flyselskab.

Morgenflyveren fra Bangkok til Krabi er fyldt med rejsende, der netop er landet fra Europa. Den her afgang har codeshare med en alenlang liste af flyselskaber, bl.a. Gulf Air som GF4464.

Der er da stort set kun europæiske rejsende på flyet, og de er tilsyneladende klar på en gang morgenmad.

Morgenmad på flyet

For efter afgang fra Bangkok lufthavn ruller personalet igennem flyet med serveringsvognen. Og ud trækker de en bakke med morgenmad til alle passagerer.

På bakken er der yoghurt naturel, frisk frugt og en omelet med stegte grøntsager. Samt rigtigt metalbestik.

Det er jo en bakke af den slags, jeg ikke har set længe på økonomiklassen. Dertil kommer en kop kaffe og en flaske vand.

Det er imponerende for Economy Class, og endnu mere imponerende på en kort indenrigsflyvning, så stor ros til Bangkok Air for det.

Tilmed er flyet både rent og pænt, benpladsen er til at leve med og flyet lander til tiden i Krabi lufthavn.

Hvad mere kan jeg egentlig forlange?

Aftenflyet fra Phuket til Bangkok

Phuket har sin egen strand i stil med Maho Beach på St. Maarten. Du ved, den strand hvor du kan se flyene lander lige over hovedet på folk, der har fødderne plantet i sandet.

På Phuket er det Mai Khao stranden, som tiltrækker flyentusiasterne. Du kan køre ud til “Airport View Point” og se flyene lette eller lande – afhængig af vindretningen – hen over stranden.

Det er fra selvsamme Phuket lufthavn at hjemrejsen skal foregå. Igen er det stort set kun et europæisk klientel, som skal med Bangkok Airways PG 278 fra Phuket til Bangkok.

Aftenflyet til Bangkok

Fordi denne afgang er skabt til at passe med diverse europæiske flyselskabers afgang fra Bangkok ved midnatstid. SAS, Lufthansa, Austrian etc.

Bangkok Airways passagererne kan derfor få et “CIP”-klistermærke på tøjet, og klare alle formaliteter med paskontrol i Phuket. Så er den del overstået, og man kan gå direkte til den internationale del af Bangkoks lufthavn ved landing.

Der er afgang fra Phuket (HKT) kl. 19:50 og ankomst i Bangkok (BKK) kl. 21:20. Så ombord bliver der serveret aftensmad.

Igen er det en imponerende anretning for en indenrigsflyvning i Thailand på halvanden time. Nudler med pak choi og kylling samt et stykke stykke kage til dessert.

Og igen er der rigtigt metalbestik til maden, hvilket er en fin detalje.

Konklusionen er, at Bangkok Airways er en fin oplevelse. Dem kan du glæde dig til at rejse med. Det bliver ikke meget bedre for Economy Class på en halvanden times flyvning end det her.


Posted

in

, ,

by