RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Test: Finnair Business Class

OBS! Ny anmeldelse af Finnair Business Class her: Test: Finnair Business Class København – Helsinki

Finnair har fået ord for at have bedste business class i Norden, men det er dog en hæder, der primært går på de lange flyvninger over Atlanten eller ud til Asien. På de ruter har Finnair installeret stole, der kan lægges helt fladt ned, og dermed lægger de afstand til SAS og Icelandair (som må være de to selskaber Finnair kæmper med om prisen for “bedste i Norden”).

På de korte ruter indenfor Europa er billedet lidt et andet. Det ligner de fleste andre selskabers Business Class med almindelige Economy stole, men med frit midtersæde.

Se indtryk fra den korte tur fra København til St. Petersborg via Helsinki.

Første flyvning er morgenafgangen fra København til Helsinki. Det fri midtersæder bliver her udnyttet på bedst mulige vis, for her bliver armlænet rykket en tand ind over det frie midtersæde, så sædet faktisk bliver lidt bredere end normalt. Af de fire flyvninger på turen til St. Petersborg var det dog kun på denne tur fra København til Helsinki, jeg oplevede dette.

Morgenmadsbakken: Croissanten var slatten, frugten var for såvidt OK, yoghurten helt i orden. Jeg synes personligt det virker lidt sjusket ikke lige at fjerne folien over maden når den bliver serveret.

Eller… behold den på, hvis det er sådan noget her I serverer! Sødlig tomatsalsa, en blød rösti og en omelet fyldt med ost. Intet af det var synderligt vellykket.

Til gengæld byder Finnair på et glas ægte Champagne til morgenmaden. God stil og iøvrigt flotte glas! Den finske tradition for design skinner igennem og det er fedt! Champagnen kan i øvrigt købes i lufthavnen i Helsinki for EUR 6,50 for de små flasker.

Et kort stop i lufthavnen i Helsinki gav bl.a. mulighed for at besøge Finnairs lounge til de interkontinentale flyvninger. Til min store overraskelse skal man betale for spiritus her! Vin og øl er tilgængelig, men stærkere sager skal der betales for. Enten i form af Euro eller bonuspoint.

Den korte tur Helsinki – St. Petersburg var ombord på en lille Embraer. Her er ikke noget frit midtersæde, da maskinen har to sæder på hver side af mellemgangen. Flyvetiden er sat til 45 minutter, så det går nok, men det betyder også at den eneste forskel på Economy og Business er bakken med en enkelt hapser og et glas champagne.

Der var til gengæld intet at udsætte på denne lille godbid: Rejer i creme af mayonnaisse og dild med frisk rødløg på toppen.

“Velkommen til Sankt Petersborg!”

Flyveturen fra St. Petersborg til Helsinki var identisk med udturen. Samme maskine, samme forplejning, samme sæder. Så vi hopper videre til aftenafgangen fra Helsinki til København. Her var det helt almindelige Economy sæder med frit midtersæde og serveringen bestod af varm aftensmad.

Kødet smagte fint, bønnerne var som den slags bønner nu engang er, mens kartoflerne var noget melede. Det var en ret, der gik fint an, og som er set værre. Omvendt ligger den dog ikke langt fra, hvad der bliver serveret på Economy Class på en oversøisk flyvning. Så udover det faktum at den bliver serveret på porcelæn føles det ikke særligt ekslusivt. Til dessert var der et stykke jordbærkage.