RSS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode.

Denne liste er efterhånden den mest anerkendte i flybranchen, hvor der ikke er én definitv guide til de bedste selskaber, men derimod hvert år laves et hav af kåringer fra forskellige magasiner, branchesites og organisationer. Af alle disse forsøg på at rangere flyselskaberne leverer Skytrax dog den mest citerede liste.

Skytrax’ Top 10 består af syv flyselskaber fra Asien, to fra Mellemøsten samt et enkelt fra Europa – men slet ingen fra hverken USA, Sydamerika eller Afrika.

Og mens Singapore Airlines i år indtager førstepladsen, så må Qatar Airways rykke en plads ned ad listen i forhold til sidste år, og se sig henvist til andenpladsen i 2018-udgaven af Top 10.

Det japanske selskab ANA All Nippon Airways – som ikke flyver til og fra Danmark – er på tredjepladsen, mens en anderledes flittig gæst i Købenavn indtager fjerdepladsen, nemlig Emirates, der hver dag sender en Airbus A380 til Danmark.

Femtepladsen går til et selskab, der er et relativt ubeskrevet blad på vore breddegrader, nemlig Taiwans EVA Air. Det taiwanesiske selskab har ikke nogen rute til Danmark, og generelt er det kun seks af de ti bedste flyselskaber, som vi ser i enten København eller Billund.

At antallet overhovedet kommer op på seks skyldes en af forårets ruteåbninger. Da Cathay Pacific åbnede en direkte rute mellem København og Hongkong var det samtidig et goddag til verdens sjettebedste flyselskab.

Eneste europæiske indslag på Top 10 findes på syvendepladsen: Lufthansa. Det kæmpestore tyske flyselskab kan – som det eneste af de 10 bedste flyselskaber – prale af at betjene to danske lufthavne, nemlig både Billund og København.

De sidste tre på listen er det kinesiske flyselskab Hainan Airlines på 8. pladsen, Garuda Indonesia på 9. pladsen og så Thai Airways på 10. pladsen.

1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airways
4. Emirates
5. EVA Air
6. Cathay Pacific Airways
7. Lufthansa
8. Hainan Airlines
9. Garuda Indonesia
10. Thai Airways

Det er bemærkelsesværdigt, at Top 10 listen ikke indeholder et eneste amerikansk flyselskab – Delta Air Lines er det øverstplacerede amerikanske selskab på plads 37 – ligesom Afrika heller ikke er repræsenteret. Her er Ethiopian Airlines på 40. pladsen det store kontinents ypperligste selskab, mens South African Airways indtager 45. pladsen.

Sydamerika er endnu dårligere repræsenteret, for her er Avianca på plads nummer 51 det øverstplacerede selskab fra denne verdensdel.

Australien dukker heller ikke op på Top 10, men helt skidt står det dog ikke til ‘down under’, for Australiens store flyselskab Qantas indtager faktisk 11. pladsen.

For også lige at runde de nordiske flyselskabers indbyrdes placering, så klarer Finnair sig bedst heroppe, efterfulgt af Norwegian, SAS og Icelandair. De indbyrdes placeringer ser ud som følger:

Nr. 27: Finnair
Nr. 32: Norwegian
Nr. 60: SAS
Nr. 87: Icelandair

Norwegian kan for sjette gang kalde sig verdens bedste lavprisselskab, for intet andet selskab med et lavpriskoncept ligger højere.

I alt måles cirka 340 flyselskaber, men kun de 100 bedste er offentliggjort. Det er feedback fra rejsende fra hele verden, der lægges til grund for kåringen, som tager udgangspunkt i kundeoplevelsen af flyrejsen: Check-in, ombordstigning, sædekomfort, renlighed i kabinen, mad, drikke, underholdning og service – men ikke faktorer som sikkerhed, punktualitet eller arbejdsvilkår.

Kilde: https://www.worldairlineawards.com/worlds-top-100-airlines-2018/

Flere nyheder

Qsuite på København-ruten - se her hvilke afgange

Af Kenneth Karskov // Så kommer luftens ypperligste Business Class produkt endelig til København. Qatar Airways præsenterer de nye Qsuites på…

Test: Aldeles glimrende tur med Turkish Airlines

Af Per Heide, korrespondent for Flybranchen.dk Skribenten har tidligere arbejdet for British Airways, Emirates og Austrian Airlines, men aldrig for Turkish…

De rejsende er klimabekymrede, men vil ikke betale CO2-kompensation

Af Kenneth Karskov // Hold fast: 8 ud af 10 danskere mener, at flyvning udgør et miljøproblem. 40% siger tilmed, at…

Dødskamp slut: Flyselskab indstiller alle flyvninger

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Jet Airways har indstillet alle flyvninger. Langsomt, men sikkert, er luften sivet ud af…

Test: MEA var et stort og vigtigt flyselskab. Engang.

Flyselskab: Middle East Airlines (MEA)Klasse: Economy ClassRute: ME210 Paris (CDG) - Beirut (BEY)Flytype: Airbus A330-200 (reg: OD-MED)Flyvetid: 3 timer 57…

Gider du heller ikke mellemlandinger?

Af Kenneth Karskov // Tilsyneladende gider vi ikke mellemlandinger, når vi skal til Thailand. Det viser en undersøgelse lavet af Yougov…