RSS

Test: Air France “Affaires” (Business Class) på Airbus 380

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Tag med på turen med Air France fra Paris til New York ombord på verdens største passagerfly

Naturligvis må det starte med Foie Gras på en flyvning med Air France. Jeg har kun lige nippet til min velkomstdrink, da der bliver stillet en ”l’amuse-bouche” på mit bord i form af et lille stykke foie gras med pære chutney. Mmm!

Air France har valgt en elegant og moderne beige-brun indretning af deres ”Affaires” kabine, det franske navn for Business Class. Farvesammensætningen fungerer godt og på den splinternye Airbus 380 står det hele knivskarpt.

Business Class er placeret på øverste dæk på den store fugl, og her er en god fornemmelse af plads. Sidder du ved vinduet får du tilmed glæde af en række store opbevaringsrum, som giver uovertruffne muligheder for at opbevare computeren, arbejdspapirer, toilettaske etc til flyvningen. Det er superpraktisk!

Sengen er ikke helt flad

Selve stolen er skøn at sidde i, men den går desværre ikke helt fladt, når du folder den ud til en seng. Den hælder en lille smule, hvilket faktisk er overraskende, når jeg tænker på, at der er tale om et stort set nyt fly. De fleste passagerer får dog fint lukket øjnene undervejs alligevel.

Forret: Rejer i appelsin-ingefær sauce, marinerede grøntsager og en timbale af and og majroer

Når turen udgår fra gourmet-landet Frankrig, er det umuligt ikke at have store forventninger til de kulinariske oplevelser ombord. Udover foie gras, står der franske oste, franske hovedretter og naturligvis franske vine på menuen. For ikke at glemme den lækre Nicolas Feuilatte Blanc de Blanc 2004 fra Champagne distriket som flyder i stride strømme på hele flyvningen.

Franske fristelser

På vej til New York bliver der serveret frokost. Først kommer en ”gourmet appetizer” med rejer i appelsin-ingefær sauce, marinerede grøntsager og en timbale af and og majroer. Perfekt præsenteret og meget velsmagende.

Til hovedret får jeg valget mellem fire forskellige retter: Osso Buco af kalv, Confit af and, blæksprutte med Breton-tomat sauce eller en vegetarret. Jeg vælger anden til hovedret, her i form af den franske klassiker ’Confit de canard’. Derefter kommer en ostetallerken og en ”dessert trio” med tre små godbidder.

Dessert trio og portvin

Jeg var sulten, da jeg gik ombord, men det var jeg bestemt ikke længere efter denne omgang. Mæt og glad, slutter jeg måltiddet med en kop friskbrygget Espresso og et glas Tesseron ”XO Selection” Cognac til at lukke festen. Sådan!

Imens spytter fjernsynet lystigt underholdning ud i form 500 timers film og tv og 3000 stykker musik. Jeg er fint underholdt, sidder godt og tiden flyver afsted.

Inden landing er der et par små hapsere og en skål med frisk appelsin i mundrette stykker. Jeg er henrykt for saften, kraften og vitaminerne fra appelsinen og klar til at tage livtag med New York.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…