RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Test: airBaltic Business Class

  • Written by:

Rute: Riga – København
Klasse: Business Class, sæde 2C
Flytype: Boeing 737-500
Flyvetid: 1 time 40 minter

Af Kenneth Karskov

I lufthavnen
Check-in er hurtigt overstået og med adgang til Fast Track sikkerhedskontrol tager det ikke mange øjeblikke at få alle formaliteterne på plads. I Schengen området i Riga lufthavn ligger airBaltics Business Lounge med varm aftenbuffet, fri bar med vin og spiritus samt en særlig ‘vand bar’ med mineralvand – med og uden kulsyre – fra 17 forskellige lande.

Komforten på flyet
Ombord på denne Boeing 737-500 er stolene som udgangspunkt de samme på Business Class som på Economy Class, dog med den markante forskel, at heroppe er midtersædet altid ledigt. Pladsen er elegant lavet om til et lille bord, hvor under ligger tæpper og puder til at gøre flyveturen behagelig, og samtidig er armlænet er skubbet et par cm ind over det tomme midtersæde, så også i bredden er der lidt ekstra plads på Business Class.

Service
Allerede inden take-off kommer personalet rundt med aviser – endda med danske aviser i form af Politiken – samt en runde med velkomstdrinks: vand, appelsinjuice eller bobler. Inden maden bliver der omdelt menukort, som beskriver dagens varme måltid samt de forskellige drikkevarer.

Mad
Menuen er skabt af Mārtiņš Ritiņš fra Restaurant Vincents, som står i spidsen for ‘Slow Food Riga’. Ritins arbejder direkte med lokale, lettiske bønder med det formål at bringe lokale, primært økologiske, madvarer ind i Business Class.

Aftenens tre-retters menu består af “Rusona Martinelli cheese with roasted pumpkin” til forret, derefter “Beef steak with scalloped potatoes and beets” og til dessert “Apple cake with cranberries”.

En bøf er noget af det sværeste at servere på et fly, for uanset hvor fint den er tilberedt i køkkenet på landjorden, så gør opvarmningen den meget hurtig sej. Denne bøf var nu stadig saftig, men jeg lyver hvis jeg siger den var mør som smør. Til gengæld var smagen god og det var godt med rigtigt bestik i menneskestørrelse til at angribe den. På samme måde er maden naturligvis serveret på porcelæn og drikkevarerne kommer i rigtige glas.

Drikke
Listen med drikkevarer indeholder to røde og to hvide vine fra henholdsvis Frankrig og Spanien samt Champagne i form af Heidsieck Monopole Brut. Der er også blevet plads til et lokalt indslag i form af Riga Black Balsam, en lokal lettisk bitter. Efter maden er fire forskellige varianter af frisklavet Nespresso kaffe, så jeg får mig en god dobbelt espresso til desserten.

Konklusion: Et ambiøst service-oplæg med menukort, varm mad og champagne, der slår de fleste af de store europæiske selskaber. Du finder ikke mange flyselskaber, der tilbyder et så omfattende Business Class produkt på en flyvning af denne længde.

Detalje: Læg mærke til den grønne stribe på etiketten. Der er tale om særligt "Business Class" vand!