RSS

Test: airBaltic Business Class

  • Written by:

Rute: Riga – København
Klasse: Business Class, sæde 2C
Flytype: Boeing 737-500
Flyvetid: 1 time 40 minter

Af Kenneth Karskov

I lufthavnen
Check-in er hurtigt overstået og med adgang til Fast Track sikkerhedskontrol tager det ikke mange øjeblikke at få alle formaliteterne på plads. I Schengen området i Riga lufthavn ligger airBaltics Business Lounge med varm aftenbuffet, fri bar med vin og spiritus samt en særlig ‘vand bar’ med mineralvand – med og uden kulsyre – fra 17 forskellige lande.

Komforten på flyet
Ombord på denne Boeing 737-500 er stolene som udgangspunkt de samme på Business Class som på Economy Class, dog med den markante forskel, at heroppe er midtersædet altid ledigt. Pladsen er elegant lavet om til et lille bord, hvor under ligger tæpper og puder til at gøre flyveturen behagelig, og samtidig er armlænet er skubbet et par cm ind over det tomme midtersæde, så også i bredden er der lidt ekstra plads på Business Class.

Service
Allerede inden take-off kommer personalet rundt med aviser – endda med danske aviser i form af Politiken – samt en runde med velkomstdrinks: vand, appelsinjuice eller bobler. Inden maden bliver der omdelt menukort, som beskriver dagens varme måltid samt de forskellige drikkevarer.

Mad
Menuen er skabt af Mārtiņš Ritiņš fra Restaurant Vincents, som står i spidsen for ‘Slow Food Riga’. Ritins arbejder direkte med lokale, lettiske bønder med det formål at bringe lokale, primært økologiske, madvarer ind i Business Class.

Aftenens tre-retters menu består af “Rusona Martinelli cheese with roasted pumpkin” til forret, derefter “Beef steak with scalloped potatoes and beets” og til dessert “Apple cake with cranberries”.

En bøf er noget af det sværeste at servere på et fly, for uanset hvor fint den er tilberedt i køkkenet på landjorden, så gør opvarmningen den meget hurtig sej. Denne bøf var nu stadig saftig, men jeg lyver hvis jeg siger den var mør som smør. Til gengæld var smagen god og det var godt med rigtigt bestik i menneskestørrelse til at angribe den. På samme måde er maden naturligvis serveret på porcelæn og drikkevarerne kommer i rigtige glas.

Drikke
Listen med drikkevarer indeholder to røde og to hvide vine fra henholdsvis Frankrig og Spanien samt Champagne i form af Heidsieck Monopole Brut. Der er også blevet plads til et lokalt indslag i form af Riga Black Balsam, en lokal lettisk bitter. Efter maden er fire forskellige varianter af frisklavet Nespresso kaffe, så jeg får mig en god dobbelt espresso til desserten.

Konklusion: Et ambiøst service-oplæg med menukort, varm mad og champagne, der slår de fleste af de store europæiske selskaber. Du finder ikke mange flyselskaber, der tilbyder et så omfattende Business Class produkt på en flyvning af denne længde.

Detalje: Læg mærke til den grønne stribe på etiketten. Der er tale om særligt "Business Class" vand!

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…