RSS

Test: Brussels Airlines ”b.flex economy+” (Premium Economy)

  • Written by:

En hurtig tur til Bruxelles var en god anledning til at teste Brussels Airlines’ Premium Economy produkt på de europæiske ruter.

Ombord på de belgiske fly er der tre klasser. Det minder altså om det vi skandinaver kender fra SAS maskinerne, omend klasserne hos Brussels Airlines har nogle lidt mere fancy navne: På ”b.light economy” betaler du for mad og drikke, på ”b.flex economy +” er mad og drikke inkluderet, og på ”b.business” er der fuld forplejning med den store bakke og champagne.

Jeg sidder på mellemklassen denne morgen.

I lufthavnen

I Kastrup er der check-in sammen med Business Class passagererne for b.flex kunder. Jeg har dog checket ind på nettet, og kun håndbagage, så dette er en fordel jeg ikke har brug for.

Der er ikke fast track i Kastrup, men dette er inkluderet i billetten i selskabets hovedlufthavn i Bruxelles samt i en række andre europæiske lufthavne. Så selvom Terminal 3 ligger nærmest øde hen kvart i seks denne januarmorgen, så er der alligevel 15 minutters ventetid ved sikkerhedskontrollen.

Lounge er ikke inkluderet i billetten, og dette er egentlig den eneste synlige forskel på b.business og b.flex klassen i lufthavnen.

Morgenmad på klokken 06:35 afgangen fra København til Bruxelles

Ombord

Ombord på flyet lover Brussels Airlines at holde midtersædet frit, hvis det er muligt. Er der fuldt hus, så er man stuvet sammen som på økonomi, men ellers er det officiel politik at fordele folk i b.flex kabinen, så der er lidt ekstra plads. Det fungerer fint denne morgen på en af de gode gamle Avro-maskiner.

I teorien skulle der også være gratis aviser, men jeg blev dog ikke tilbudt nogen.

Sidste jeg fløj på b.flex – i efteråret 2011 – fik jeg en af luftens kedeligste sandwich til morgenmad på den tidlige 06:35 maskine til Bruxelles. Den var lavet af det tørreste hvide brød med en skive fesen ost i.

Så det var en dejlig overraskelse at se, den lille bakke med morgenmad, der blev serveret. Et rundstykke, en skive pålæg, en skive emmentaler, en jordbæryoghurt, en smør, en banan-jordbør smoothie samt en ”Speculoos” – en traditionel belgisk småkage, i familie med brunkager. Dertil et glas appelsinjuice og en kop the med citron.

Skal jeg være kritisk, så havde det været rart med et lunt brød, men men fair nok, det er faktisk en fin lille bakke, jeg får serveret.

Jeg sidder på række 3 og er således hurtigt ude af flyet. Det er faktisk endnu en fordel som vel bør nævnes, for det betyder, at jeg er hurtigt ude af lufthavnen og kan hoppe på toget ind til byen.

Hjemturen

Hjemturen var endnu mere gnidningsfri. Internet check-in, fast lane adgang igennem sikkerhedskontrollen og sæde 2A på en splinterny Airbus A319. I Bruxelles er det muligt for b.flex passagererne at købe adgang til lounge for 15 Euro. Ombord på flyet er der god plads og den nye kabine efterlader et godt indtryk. En lille frokost ombord er en salat med laks, et rundstykke, en lille kage og et stykke lys chokolade (billedet herunder).

Fordele med b.flex

– Priority check-in
– Mad og drikke inkluderet
– Midtersædet frit (hvis muligt)
– 12 kg. håndbagage (mod 6 kg. på Economy)
– 23 kg. indchecket bagage
– Flere bonuspoint
– Fast track i en lang række lufthavne (bl.a. Bruxelles, Athen, Geneve, Frankfurt, Lissabon, Milano, Moskva, Prag, Rom, Porto etc.)
– Billetten kan ændres og refunderes

Hvis du vil se hvordan b.business produktet på de europæiske flyvninger ser ud, så klik her.

"b.flex economy+" måltid fra turen Bruxelles - København

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…