RSS

Test: Thai Airways “Economy Class” København – Bangkok

  • Written by:

Flyselskab: Thai Airways
Rute: København – Bangkok
Flynummer: TG953
Flytype: Boeing 777-300ER
Klasse: Economy Class

Af Kenneth Karskov

Thai Airways har indsat en række ekstra afgange i højsæsonen på ruten fra København til Bangkok. Disse har afrejse kl. 21:30 om aftenen – i modsætning til den normale eftermiddagsafgang med flynummeret TG951 – men adskiller sig eller ikke synderligt fra eftermiddagsafgangen.

Den knap ti timer lange flyvetur starter med en cocktail. Alle drikkevarer og måltider er inkluderet i flybillettens pris, og baren er åben under hele flyvningen. Et glas vin, øl eller f.eks. en Gin Tonic bliver akkompagneret af en lille pose peanuts, og passagererne skåler og ønsker hinanden god ferie.

Knap halvanden time inde i flyvningen kommer aftensmaden på bordet. Tidligere udleverede Thai Airways et lille menukort på papir, men det er nu afløst af et menupunkt på skærmen, hvor man kan se, hvad der bliver serveret på turen.

TG953-CPH-BKK-dinner

Forretten er reje- og mangosalat, til hovedret er der valg mellem wok-stegt svinekød med basilikum og chili samt dampede jasminris eller kyllingebryst med mozarella ost og basilikum sauce, og til dessert et stykke chokoladekage. Brød bliver delt rundt – både lyse og mørke rundstykker – og på bakken ligger også et stykke President ost og nogle kiks.

Hovedretten bliver serveret i en kokotte af rigtigt porcelæn, her er metalbestik og sågar et rigtigt glas. Hovedretten er af en ordentlig størrelse og god smag og kvalitet, og i det hele taget er det et måltid langt over gennemsnittet for økonomiklasse på lange flyvninger.

Og et nøk over hvad Thai tidligere har serveret på ruten fra København til Thailand.

TG953-CPH-BKK-dinner-service

Skærmen kan startes og stoppes på kommando og er fyldt med film, musik og spil. Her er et USB stik ved hvert sæde, så hvis du medbringer den rette ledning, så kan du holde din telefon eller iPad kørende under hele turen.

Siddepladsen er fin efter økonomiklasse standard. Thai Airways fastholder en opstilling med 3-3-3 og således i alt ni sæder i hver række, hvor konkurrenter som Air France, KLM og Emirates klemmer ti sæder ind i hver række. Så hos Thai er der lidt mere komfort end hos mange af konkurrenterne, hvilket fortjener en tommelfinger opad.

Thai-Airways-Boeing-777-300-kabine

Efter maden bliver der serveret kaffe og thé, og de passagerer som måtte ønske en cognac til kaffen bliver heller ikke snydt. Derefter bliver “gardinerne” trukket ned, og flyet slumrer hen.

Inden landing er personalet på banen igen, denne gang med morgenmad. Valget består af en tyk skive af en æggeroulade med ost og bacon, spinat og champignons eller en grøntsagstortilla med blandede grøntsager. Dertil en økologisk yoghurt, lidt frisk frugt, smør, marmelade og brød eller croissant.

TG953-CPH-BKK-breakfast

Servicen var langt over gennemsnittet, ikke bare for Thai Airways – der på ruten til og fra København ellers ikke altid kan leve op til selskabets slogan “Smooth As Silk” – men for Economy Class generelt.

Så konklusionen er klar: Thai Airways leverede et top produkt med god komfort, god service og god mad på denne flyvning fra København til Bangkok.

stik-tg951-thai-airways

Rejsetip: Køb en adaptor i Tiger til 20,- inden afrejse, så kan du bruge dine egne hovedtelefoner på flyet. Dine egne hovedtelefoner er af højere kvalitet end de gratis ombord, men Thai Airways har et dobbeltstik til lyden monteret i armlænet. Et almindeligt hovedtelefostik vil kun give lyd i den ene side, så derfor skal du bruge en adaptor.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…