RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

Test: Turkish Airlines Economy Class

  • Written by:

Flyselskab: Turkish Airlines
Rute: København (CPH) – Istanbul Ataturk (IST)
Fly nr: TK1786
Klasse: Economy Class
Sæde: 6D

Af Kenneth Karskov

Aftenafgangen til Istanbul er smækfuld. I en sådan grad, at enkelte par og familier ikke sidder ved siden af hinanden, og personalet kæmper en næsten forgæves kamp for at gøre dem tilfredse med deres pladser.

Så der bliver rykket rundt og byttet sæder i ét væk, indtil der kommer nogenlunde ro på, og Airbus 321 flyet er klar til afgang. Så lad det være et godt råd til andre: Sørg for at checke ind på nettet på forhånd, for Turkish Airlines giver mulighed for online check-in med valg af sæder.

Hvis du rejser oversøisk med Turkish Airlines – altså fortsætter rejsen fra Istanbul til f.eks. Asien, Mellemøsten eller Afrika – så kan du reservere favoritsædet på selskabets hjemmeside. Vær opmærksom på at sædereservation åbner præcis 100 dage før afgang, så hvis du køber din billet i rigtig god tid, må du altså vente med at reservere pladser til ca. tre måneder før afrejse.

Til gengæld kan du glæde dig over, at pladsreservation er gratis hos Turkish Airlines – bortset fra sæder med ekstra benplads, som koster ekstra. De øvrige pladser kan du reservere uden merpris.

Herover: Benpladsen er OK og alle sæder har egen skærm (foto: Kenneth Karskov)

Sædet på denne Airbus A321 er heller ikke “bare” et almindeligt flysæde. Hvis du normalt rejser indenfor Europa med SAS, Norwegian, Lufthansa, Ryanair eller et andet selskab, så vil du få et standard flysæde uden nogen dikkedarer.

På denne Turkish Airlines maskine er hvert flysæde udstyret med en skærm, der er loadet med film, serier og spil – ligesom på de store maskiner, der flyver oversøisk. Alle film kan startes og stoppes efter behag, og et par hovedtelefoner bliver udleveret ombord.

Turen fra København til Istanbul varer lige under tre timer, og udover at ventetiden kan fordrives med at se film, så serverer Turkish Airlines også et varmt måltid – ganske gratis.

Det er man heller ikke længere vant til på europæiske flyvninger, og ikke bare serveres en tre-retters menu med salat, hovedret og dessert, nej, den serveres skam med gratis øl og vin samt rigtigt bestik.

Herover: Varm mad på turen fra København til Istanbul (foto: Kenneth Karskov)

Således går tiden hurtigt på turen til Istanbul. Både underholdning og forplejning er i den gode ende – og begge dele er inkluderet i flybillettens pris – og dermed ligner oplevelsen på turen fra København til Istanbul mere det som man kender fra de lange rejser på tværs af kontinenter end fra andre korte europæiske flyvninger.

Turkish Airlines blev kåret som Europas bedste flyselskab i seks år i streg fra 2011 og frem.