Vulkanaske lukker europæisk luftrum

Islandsk vulkanaske har betydet mange tusinde strandede passagerer i danske lufthavne og endnu flere i resten af Europa. Størstedelen af europæisk lufttrafik er lammet, og fra Danmark er al flytrafik aflyst. Kastrup har været lukket siden torsdag d. 15. april 2010 kl. 18 og forventes tidligst at åbne lørdag kl 14. Helsinki lufthavn blev allerede tidligt fredag meddelt lukket indtil lørdag d. 17. april kl. 15.

Luftrummet over Danmark, Sverige, Norge, Storbrittanien, Irland, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Belgien, Holland, Slovakiet, Frankrig og dele af Rumænien mv. er lukket. Dette inkluderer store europæiske knudepunkter som Londong Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Frankfurt og Schiphol i Amsterdam.

Konsekvenserne ved at flyve gennem en askesky kan være dramatiske. Du kan læse mere om dine rettigheder hvis dit fly er forsinket ved at klikke her!

Lufthansa har aflyst alle fly indtil lørdag kl. 10, mens Ryanair har aflyst alt indtil mandag middag. Alle europæiske selskaber tilbyder ombookning til en anden afgang eller pengene tilbage for de passagerer, der bliver ramt.

Forvent dog store forsinkelser i tiden umiddelbart efter luftrummet bliver åbnet igen.

***opdateret lørdag kl. 11.04***

Dansk luftrum er lukket til tidligst natten til søndag kl. 02. Forvent dog kaos og mange forsinkelser, når flytrafikken genoptages.