En lille historie med store perspektiver

Af Kenneth Karskov
Det var blot en lille nyhed, der ikke stjal de store overskrifter i danske medier, men alligevel er det en bemærkelsesværdig historie i et lidt større perspektiv. [caption id="attachment_3771" align="alignright" width="304" caption="Iraqi Airways får nye fly fra Airbus og Boeing"][/caption] Jeg har tidligere beskrevet, hvordan flere og flere selskaber åbner ruter til Irak, og hvordan det er et tegn på nye tider, når flyselskaberne sender civile fly afsted. Efterhånden er det en håndfuld selskaber, der betjener destinationer i Irak, bl.a. Qatar Airways, Austrian, Emirates, Gulf Air, Lufthansa, airberlin og Turkish Airlines.

Ruter til Europa

Næste gode tegn kommer fra landets eget flyselskab, Iraqi Airways, der i begyndelsen af december tog imod selskabets første Airbus 330 og bare halvanden uge senere også en Boeing 777. Begge typer er langdistancefly og skal bruges til at genopbygge flyselskabets rutenetværk. Iraqi Airways meddeler, at det er planen at bruge den nye Airbus 330 på flyvninger til Europa, bl.a. til Tyskland, Østrig og Storbritanien. Iraqi Airways blev grundlagt i 1946, og havde i tiden indtil 1990 et stort rutenetværk med bl.a. New York på rutekortet samt den store Boeing 747 i flåden. Efter Iraks invasion af Kuwait i 1990 blev Iraqi airways ramt af FN sanktioner, men i 2004 kom selskabet på vingerne igen. Og snart kan selskabet altså ses i europæiske lufthavne igen…


Posted

in

by