RSS

BREAKING NEWS

Her er verdens 10 bedste flyselskaber i 2018

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines er verdens bedste flyselskab anno 2018. Flyselskabet topper en liste af 100 selskaber, som analysefirmaet Skytrax har udarbejdet på baggrund af feedback fra 19 millioner rejsende over en 10 måneders periode. Denne l…

Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov // Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden …

Se billederne: Her er den nye Airbus A220

Af Kenneth Karskov // Airbus har navngivet flyfabrikkens seneste skud på stammen. Det nyeste medlem af Airbus familien kommer til at hedde... tadaa... Airbus A220. Der er tale om et passagerfly med plads til mellem 100 og 160 passagerer, og dermed kommer A…

  • 1
  • 2
  • 3

Czech Airlines sikret overlevelse

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Jeg kan se, at der i statistikken optræder en række søgninger på ordene ‘Czech Airlines konkurs’. Det er ikke usædvanligt, for der er også en lang række søgninger på ‘Air France konkurs, ‘Air Berlin konkurs’ og ‘Iberia konkurs’.

Fælles for de selskaber er da også, at de alle har eller har haft store underskud, og ovenpå en række konkurser – bl.a. Sterling, Spanair og Malev – så er det ikke underligt, at mange folk lige kigger sig ekstra godt for, inden de booker flybilletten (må jeg i øvrigt anbefale denne artikel, hvis du vil vide hvordan du sikrer dig mod konkurs, når du bestiller billige flybilletter på nettet).

Solgt til Korean Air

Korean Air køber 44% af Czech Airlines

Czech Airlines har da også haft nogle magre økonomiske år, og den tjekkiske stat har længe ledt efter en køber til flyselskabet. I dag er det endelig lykkedes og den formelle aftale om salg af 44% af Czech Airlines til Korean Air er underskrevet.

Korean Air flyver i forvejen direkte fra Seoul til Prag, og Czech Airlines åbner senere på året selv en rute fra Tjekkiet til Sydkorea. Samtidig er Czech Airlines og Korean Air allerede i samme alliance – Skyteam – sammen med bl.a. Air France, KLM og Delta, og sidst, men ikke mindst, er der tætte bånd mellem bl.a. tjekkisk og sydkoreansk bilindustri.

Sikret overlevelse

Dermed er konstallationen Czech Airlines og Korean Air nødvendigvis ikke helt så skævt et match, som det kunne se ud til ved første øjekast. Korean Air får en fod indenfor Europa, og kan sende folk fra Seoul og videre til hele Europa med Czech Airlines rutenet. Czech Airlines får en professionel partner, der kan styre selskabet ud af krisen, og som kan bidrage med en masse know-how.

Summa summarum: Czech Airlines sikret overlevelse, og det hæderkronede tjekkiske flyselskab kan fortsætte sin 90 år lange historie.