RSS

BREAKING NEWS

Ekstra fly over jul og nytår

Af Kenneth Karskov // Emirates indsætter ekstrafly for at hamle op med efterspørgslen fra solhungrende danskere, der vil til Asien over jul og nytår. For mens en stor del af nationen har travlt med at tilberede and og lave risalamande, så er der nogle som …

Nu kan du flyve til Beirut året rundt

Af Kenneth Karskov // Middle East Airlines forlænger sommerruten fra København til Beirut, så flyvningerne fortsætter hele vinteren med. Planen var ellers at lukke ruten ned i de kolde vintermåneder, men Middle East Airlines - ofte kaldet "MEA" - har fået blo…

Finnair lancerer helt ny Premium Economy

Af Kenneth Karskov // Finnair vil introducere en helt ny kabineklasse på selskabets langdistancefly. Fra slutningen af næste år, vil passagererne på de finske fly kunne sætte sig til rette i en separat Premium Economy kabine, som bliver en mellemting mellem E…

  • 1
  • 2
  • 3

Flyselskab vil redde flymaden

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flymad skal være velsmagende, og det skal danske superkokke sørge for. Det er flyselskabet Singapore Airlines, der tager livtag med den kønsløse flymad, og et samarbejde med fire danske toprestauranter skal resultere i gourmet på flyrejsen.

Det er Kiin Kiin (med en Michelin stjerne), Dragsholm Slot, Studio og Mikkel Maarbjerg, som er en del af makkerparret ”Kirk & Maarbjerg”, der skal give et bud på ny, velsmagende flymad.

”Ambitionen er, at kvaliteten og smagen skal helt derop, hvor passagererne hører englene synge, og dét gerne i et godt samspil mellem det nordiske og asiatiske køkken”, siger Tim Lee, Singapore Airlines, general manager, Scandinavia and Finland.

En af de udfordringer, der skal overvindes er flymad bliver tilberedt på landjorden flere timer i forvejen, for så at blive genopvarmet på flyet. En proces der med kun i ganske få tilfælde gør mad mere spændende.

En anden udfordring, som forskere har peget på, er at høje lyde kan blokere for smagsløgene, især for evnen til at smage sødt og surt. På samme måde påvirker trykket i kabinen vores kirtler, så salte smage kan blive reduceret med op til 15%.

Så det er ikke nogen nem udfordring, topkokkene står overfor. Guleroden er, at vinderrestauranten vil få sine retter serveret ombord på Singapore Airlines’ rute mellem København og Singapore fra 2016.