RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du flyve fra Odense til København - men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmar…

Åh nej... vandflyet København-Aarhus er truet!

Af Kenneth Karskov // En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus. "Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, o…

Ny rute fra CPH til historisk fransk by

Af Kenneth Karskov // Lavprisselskabet Transavia vil forbinde København med det vestlige Frankrig, og fra næste forår lancere flyvninger til en destination, som ingen andre flyver til i øjeblikket. Dermed får de rejselystne en ny destination at flyve til i de…

  • 1
  • 2
  • 3

Flyselskab vil redde flymaden

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Flymad skal være velsmagende, og det skal danske superkokke sørge for. Det er flyselskabet Singapore Airlines, der tager livtag med den kønsløse flymad, og et samarbejde med fire danske toprestauranter skal resultere i gourmet på flyrejsen.

Det er Kiin Kiin (med en Michelin stjerne), Dragsholm Slot, Studio og Mikkel Maarbjerg, som er en del af makkerparret ”Kirk & Maarbjerg”, der skal give et bud på ny, velsmagende flymad.

”Ambitionen er, at kvaliteten og smagen skal helt derop, hvor passagererne hører englene synge, og dét gerne i et godt samspil mellem det nordiske og asiatiske køkken”, siger Tim Lee, Singapore Airlines, general manager, Scandinavia and Finland.

En af de udfordringer, der skal overvindes er flymad bliver tilberedt på landjorden flere timer i forvejen, for så at blive genopvarmet på flyet. En proces der med kun i ganske få tilfælde gør mad mere spændende.

En anden udfordring, som forskere har peget på, er at høje lyde kan blokere for smagsløgene, især for evnen til at smage sødt og surt. På samme måde påvirker trykket i kabinen vores kirtler, så salte smage kan blive reduceret med op til 15%.

Så det er ikke nogen nem udfordring, topkokkene står overfor. Guleroden er, at vinderrestauranten vil få sine retter serveret ombord på Singapore Airlines’ rute mellem København og Singapore fra 2016.