Se de første billeder af Qatars nye Business Class suiter

Af Kenneth Karskov

“Qsuites” er det officielle navn på det sæde, som skal revolutionere rejsen på Business Class. Med det splinternye sæde vil Qatar Airways tage elementer fra First Class oplevelsen og integrere det på Business Class.

Således vil Qatar Airways installere døre som passagererne kan lukke, ligesom der vil være mulighed for en dobbeltseng og sågar plads til at fire kan sidde sammen.

Første afgang med den nye Business Class bliver i løbet af sommeren på ruten til og fra London. Qatar Airways vil installere den nye kabine på selskabets Boeing 777 samt Airbus A350-1000 fly.

33189561931_d0ebf8ff59_o
Herover: I vinduesrække vil der være enkeltsæder. Døren og væggen omkring sædet vil være 1,35 meter høj, så personalet kan kigge ind til passagererne

Det er rigtigt gode nyheder for passagererne på Qatars flåde af Boeing 777, hvor selskabet i dag har en langt mere ydmyg Business Class, Her sidder passagererne i en 2-2-2 konfiguration (læs anmeldelse af denne Business Class oplevelse her: “Test: Qatar Airways til Bangkok”), der slet ikke matcher Qatars mere overdådige 1-2-1 konfiguration på Dreamliner og A380 flyene.

Så for Boeing 777 passagererne – på f.eks. ruten til Bangkok – vil det være gode nyheder, men for danske rejsende vil det ikke betyde det store.

Qatar Airways bruger nemlig Boeing 787 Dreamliner fly på ruten til og fra København. Disse maskiner har i forvejen en af markedet bedste Business Class kabiner (læs en anmeldelse af Dreamliner oplevelsen her: “Test: Qatar Airways Business Class (Dreamliner), hvor der kun sidder fire i hver række, og disse fly vil ikke få Qsuites installeret.

33189564371_5087d77f83_oHerover: Midterrækken vil bestå af to sæder. Nogle vil være placeret tæt sammen, som på billedet herover, men andre vil have mere afstand i mellem sig

Forklaringen er, at selve Dreamliner flyet er for smalt til det nye sæde. Så hvor de danske rejsende i dag kan glæde sig over Qatars ypperste Business Class sæde, så vil vi i fremtiden opleve, at andre af selskabets fly er endnu vildere indrettet.

Der vil senere blive udviklet en versionering af det nye sæde til Dreamliner flyet, ligesom Qsuiten også skal modificeres for at kunne bruges på dobbeltdækkerflyet A380. Qatar Airways har Business Class kabinen på øverste dæk, men her gør skrogets runding, at det i første omgang ikke er muligt at installere Qsuites.

33189560961_d4be334397_oHerover: Hver anden række vil vende baglæns. Således er det muligt at skabe en familiesuite for fire personer. Skærmene i midten kan køres til side, så alle fire kan se hinanden

Alle fotos: Qatar Airways / PR