RSS

Norwegian åbner rute til Singapore

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Norwegian tager hul på et helt nyt kapitel i selskabets historie, når lavprisselskabet til efteråret åbner en rute til Singapore.

”Vores langdistanceruter er meget populære med en belægning på over 90 procent. Dette beviser, at kunderne ønsker endnu flere langdistanceruter til lave priser. Derfor er det med stor glæde, at vi i dag lancerer vores første rute til Singapore,” siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Ruten til Singapore vil have afgang fra Londons Gatwick lufthavn, og Norwegian lover gode forbindelser fra København.

Singapore bliver Norwegians anden destination i Asien, hvor selskabet i forvejen flyver til Bangkok. Traditionelt har Bangkok altid været en destination med stor ferietrafik og kun en lille del forretningsrejsende, mens Singapore har været det modsatte.

I det perspektiv er den nye rute interessant, for traditionelt har lavprisflyvning været defineret ved lave indgangspriser, som har kunnet tiltrække en stor kundeskare af meget prisfølsomme rejsende, særligt mange ferierejsende.

Singapore-flyvninger har typisk en høj andel af forretningsrejsende, som flyselskaberne i årevis har defineret som værende sensitive omkring afgangstidspunkter, men til gengæld villige til at betale en højere pris.

Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at Norwegians fokus nu igen rettes mod Asien efter i en lang periode at have været på ruter til USA. Samtidig har selskabet længe talt om Sydamerika som et fokusområde, men smider nu i stedet en rute til Singapore på banen.

Fra d. 28. september vil Norwegian flyve fire gange om ugen på Singapore-ruten, men dette øges hurtigt til fem ugentlige afgange. Det er selskabets Boeing 787 Dreamliner fly, der skal stå for den lange rejse mellem London og Singapore.

I forbindelse med annonceringen af den nye rute sender Norwegian endnu en stikpille afsted til de skandinaviske myndigheder.

”Vi håber, at skandinaviske myndigheder ser betydningen af flere direkte ruter mellem Asien og Skandinavien og sikrer, at Norwegian også får de nødvendige overflyvningsrettigheder til Asien,” siger Bjørn Kjos.

Dermed hentyder han til begrænsningerne i overflyvningen af Rusland. Der er indgået en aftale med Rusland om, at kun ét skandinavisk selskab må overflyve russisk territorium – og det selskab er SAS.

Dette vil Norwegian have ændret (læs baggrundsartiklen “Gamle regler forhindrer nye danske ruter”), hvilket selskabets direktør ser som en forudsætning for nye ruter til Asien fra Skandinavien.

 

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…