Endelig: Nu kommer ruten øverst på CPHs ønskeliste

Af Kenneth Karskov
Det femstjernede flyselskab Cathay Pacific har netop annonceret, at selskabet åbner en rute mellem selskabets hjemby Hongkong og København. Det bliver d. 2. maj 2018 klokken 13:55 at det første Cathay Pacific fly letter fra København. Ikke bare åbner det prisbelønnede flyselskab en rute til Danmark, men de sender også deres mest moderne fly: Airbus A350-900. “Vi er glade for at tilbyde den første direkte rute mellem Hong Kong og København. Det er et fantastisk rejsemål, der tiltrækker forretnings- og fritidsrejsende fra hele verden,” siger Rupert Hogg, Cathay Pacific administrerende direktør. Cathay Pacific har et stort netværk i Kina og Asien samt Australien. Således er det ikke kun folk, der vil til Hongkong, som kan glæde sig over den direkte rute, men også de som rejser til andre steder i Asien og til Australien, kan glæde sig over annonceringen og de mange nye rejsemuligheder, der følger med. For Københavns Lufthavn er det afslutningen på mange års intenst arbejde med at lokke Cathay Pacific til byen. Rygterne har i flere år svirret omkring denne rute. “Det er en milepæl i lufthavnens arbejde med rutevikling, at Danmark nu får en direkte forbindelse til Hongkong. Cathay Pacifics rute til den kinesiske millionby har stået øverst på listen over uservicerede destinationer fra Danmark. Den vil gavne både væksten og turismen – og give en masse nye, spændende rejsemuligheder,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard. I første omgang bliver det en sæsonrute fra maj til og med oktober med tre ugentlige afgange: mandag, onsdag og fredag. Lufthavnens trafiktal viser, at der i 2016 var 27.000 rejsende, der fløj fra København og via andre lufthavne til Hongkong. SAS flyver fra Stockholm til Hongkong, så indtil den nye rute åbner er der ikke direkte forbindelse mellem den kinesiske millionby og Danmark.


Posted

in

by