RSS

easyJet med rute fra Danmark til Sverige

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Perfekte løjper, smukke snelandskaber og vintersol på næsen venter, når easyJet supplererer selskabets ruter fra København til storbyerne London, Paris og Milano med en direkte vinterrute til Sveriges bedste skidestinationer.

I den kommende skisæson bliver det muligt at flyve direkte fra København til Åre Östersund (lufthavnskode: OSD), som er Sveriges 8. største lufthavn. Lufthavnen ligger 10 km vest for Östersund og 85 km øst for Åre.

”Vi danskere tager allerede i stor stil til en lang række populære skisportssteder i Sverige. Nu bliver det nemmere at komme på ski i det nordligste Sverige, Åre og Vemdale”, siger Anna Kron Boysen, Senior PR Manager, VisitSweden.

I flybranchen taler luftfartselskaberne ofte om, at “trafik avler trafik”. Det betyder, at selvom der ikke er stor efterspørgsel efter en given rute på forhånd, så vil alene rutens tilstedeværelse tiltrække nysgerrige turister, hvis det er billigt nok.

Da easyJet sidste år begyndte med direkte flyvninger fra London til Åre steg antallet af britiske turister med 35 procent.

Første fly fra København til Åre Östersund afgår d. 16. december 2017, og easyJet vil flyve rute én gang om ugen – hver lørdag – frem til påske 2018.

Åre
Åre bliver kaldt Sveriges skihovedstad. Fra Åre By tager man liften op til toppen af Åreskutan, som ligger 1.420 meter over havet. Herfra er udsigten betagende og skiløbet fantastisk – såvel på som uden for pisten.

Vemdalen
Højt placeret over havet ligger Vemdalen. De seneste sæsoner er området blevet opgraderet med seks nye 6-stols ekspreslifter og flere nye nedfarter, og så er området velsignet af store faldhøjder.

Östersund
Östersund er en rigtig vintersportsby. Området er især kendt for det fabelagtige langrendsløb med 90 km sporsystem. Havnen, eller Vinterparken som den kaldes, er også udgangspunkt for snescooter-safari, heste- og hundeslædekørsel, etc.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…