easyJets flåde består udelukkende af Airbus fly (foto: easyJet)
Af Kenneth Karskov

Perfekte løjper, smukke snelandskaber og vintersol på næsen venter, når easyJet supplererer selskabets ruter fra København til storbyerne London, Paris og Milano med en direkte vinterrute til Sveriges bedste skidestinationer.

I den kommende skisæson bliver det muligt at flyve direkte fra København til Åre Östersund (lufthavnskode: OSD), som er Sveriges 8. største lufthavn. Lufthavnen ligger 10 km vest for Östersund og 85 km øst for Åre.

”Vi danskere tager allerede i stor stil til en lang række populære skisportssteder i Sverige. Nu bliver det nemmere at komme på ski i det nordligste Sverige, Åre og Vemdale”, siger Anna Kron Boysen, Senior PR Manager, VisitSweden.

I flybranchen taler luftfartselskaberne ofte om, at “trafik avler trafik”. Det betyder, at selvom der ikke er stor efterspørgsel efter en given rute på forhånd, så vil alene rutens tilstedeværelse tiltrække nysgerrige turister, hvis det er billigt nok.

Da easyJet sidste år begyndte med direkte flyvninger fra London til Åre steg antallet af britiske turister med 35 procent.

Første fly fra København til Åre Östersund afgår d. 16. december 2017, og easyJet vil flyve rute én gang om ugen – hver lørdag – frem til påske 2018.

Åre
Åre bliver kaldt Sveriges skihovedstad. Fra Åre By tager man liften op til toppen af Åreskutan, som ligger 1.420 meter over havet. Herfra er udsigten betagende og skiløbet fantastisk – såvel på som uden for pisten.

Vemdalen
Højt placeret over havet ligger Vemdalen. De seneste sæsoner er området blevet opgraderet med seks nye 6-stols ekspreslifter og flere nye nedfarter, og så er området velsignet af store faldhøjder.

Östersund
Östersund er en rigtig vintersportsby. Området er især kendt for det fabelagtige langrendsløb med 90 km sporsystem. Havnen, eller Vinterparken som den kaldes, er også udgangspunkt for snescooter-safari, heste- og hundeslædekørsel, etc.

By Kenneth

Kenneth Karskov er journalist, radiovært og eventyrer. Han har skrevet om rejser i 20 år for de største aviser, magasiner og på Flybranchen.dk