Qatar Airways køber 49% af europæisk flyselskab

Af Kenneth Karskov
Qatar Airways har færdiggjort overtagelsen af 49% af det italienske flyselskab Meridiana. Den hidtidige eneejer Alisardi beholder 51%, og dermed holder parterne sig indenfor EU lovrammerne, der tilsiger at ikke-EU selskaber maksimalt må eje 49% af et EU-flyselskab. Italien er et vigtigt marked for Qatar Airways, der flyver 42 gange om ugen til støvlelandet. Qatar Airways forbinder Doha med byerne Rom, Venedig, Pisa og Milano. Meridiana er Italiens næststørste flyselskab med ruter til mange italienske byer samt til USA og Afrika. Selskabet råder over en flåde bestående af Boeing 737 og 767 samt MD-82’ere. Italiens største flyselskab er Alitalia er ligeledes er delvist ejet af et mellemøstligt flyselskab. Flyselskabet Etihad fra Abu Dhabi i De Forende Arabiske Emirater overtog 49% af aktierne i Alitalia for tre år siden, men denne investering har dog ikke vist sig at være nogen god forretning.


Posted

in

by