RSS

BREAKING NEWS

Nu kan du flyve fra Odense til København - men det er rasende dyrt (og kun én dag)

Af Kenneth Karskov // Flyselskabet Primera Air har lagt en enkelt afgang op mellem Odense og København, så du kan genopleve tiden før Storebæltsforbindelsen, hvor det ikke var unormalt for travle forretningsfolk at flyve indenrigs mellem hovedstaden og Danmar…

Åh nej... vandflyet København-Aarhus er truet!

Af Kenneth Karskov // En manglende tilladelse kan blive enden på en af de mest charmerende indslag i dansk luftfart, nemlig vandflyveren mellem København og Aarhus. "Vi søgte i januar 2017 om permanente tilladelser til at flyve på vores vandflyvepladser, o…

Ny rute fra CPH til historisk fransk by

Af Kenneth Karskov // Lavprisselskabet Transavia vil forbinde København med det vestlige Frankrig, og fra næste forår lancere flyvninger til en destination, som ingen andre flyver til i øjeblikket. Dermed får de rejselystne en ny destination at flyve til i de…

  • 1
  • 2
  • 3

Er du tit i Thailand: Her er ny mulighed for bonuspoint

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Rejser du ofte til Thailand, er du sikkert stødt på maskinerne fra Bangkok Airways i lufthavnen. De farverige fly emmer af sol og sommer, og mange af dem er sågar bemalet med motiver fra en god strandferie: Sand, vand, parasoller, fisk og blå skyer.

Nu bliver det nemmere at optjene bonuspoint på det “lille” thailandske flyselskab, der hvert år transporterer over fem millioner passagerer på korte ruter i Thailand og Asien.

Bangkok Airways flyver blandt andet på den populære rute mellem Bangkok og ferieøen Koh Samui. Det er Bangkok Airways, der ejer lufthavnen på Koh Samui, og derfor flyver Thai Airways kun enkelt daglige rundture, mens Bangkok Airways står for langt størstedelen af trafikken til Thailands næststørste ø.

Så indgår Koh Samui i dine rejseplaner, så er der stor chance for, at du kommer til at sidde på et Bangkok Airways fly. Det samme gælder, hvis du besøger Trat eller Sukhotai i Thailand, for også disse to lufthavne er ejet af Bangkok Airways.

Derudover flyver selskabet til en række internationale destinationer fra Bangkok, bl.a. den populære turistrute til Siem Reap i Cambodia. Denne by er udgangspunkt for udforskning af det historiske tempelkompleks Angkor Wat. Dertil kommer regionale ruter fra den thailandske hovedstad til Bangladesh, Kina, Indien, Laos, Malaysia, Myanmar (tidl. Burma), Singapore, Vietnam samt en lang række indenrigsruter i Thailand.

Der er ingen skam i at flyve med Bangkok Airways, nærmest tværtimod. Selskabet markedsfører sig som “Asia’s Boutique Airline” og satser på god service og gratis forplejning ombord. Så der er et vist element af “gode gamle dage” over en tur med Bangkok Airways, der flere gange er hædret for sit høje serviceniveau. Senest af Skytrax, som har udråbt selskabet som det bedste regionale flyselskab i verden anno 2017.

HIdtil har det dog været svært, at få flyvninger med Bangkok Airways til at give bonuspoint. Selskabet har sit eget bonusprogram – FlyerBonus – men hvis man blot foretager en enkelt flyvning eller to om året på Bangkok Airways, så samler man aldrig point nok til, at det batter noget. Dette program har desuden få andre flypartnere, og ingen af disse flyver pt. flyver til Danmark, så i praksis er programmet ikke brugbart.

Nu kommer der en mulighed, som kan være interessant for et større antal danskere. Qatar Airways har nemlig indgået en aftale med Bangkok Airways, så medlemmer af Qatars bonusprogram Qmiles kan optjene point, når de flyver med Bangkok Airways.

Med tanke på, hvor mange danskere som Qatar Airways sender til Thailand hver eneste dag, så skal der sikkert være en del, som optjener deres point i Qmiles. For disse rejsende vil der være lidt ekstra at hente til bonuskontoen, når turen fortsætter til ferieøen Koh Samui eller til Angkor Wat i Cambodia.

Qatar Airways flyver selv til Bangkok, Phuket, Chiang Mai (fra 12. december 2017) samt Pattaya (fra 26. januar 2018), men ikke til Koh Samui. Så rejsende der skal videre til Koh Samui vil fortsætte turen på en af de mange codeshare afgange med Bangkok Airways – og nu også få bonuspoint for turen.