RSS

BREAKING NEWS

Flere fly-anmeldelser: 5 nye - og én klassiker du SKAL se

Af Kenneth Karskov // Nye flyanmeldelser kommer løbende til her på Flybranchen.dk, og arkivet med test af luftens produkter vokser hele tiden. På den måde kan du kigge med og se, hvad du kan forvente dig af flyveturen, inden du bestiller en billet med det påg…

1 million amerikanere flyver til København

Af Kenneth Karskov // Antallet af amerikanere i Københavns lufthavn er fordoblet på syv år. Flere direkte ruter og mange flere afgange over Atlanten har givet en betydelig vækst i antallet af amerikanske flyrejsende i København, viser en ny opgørelse fra Købe…

Air India fejrer 1 år i København

Af Kenneth Karskov // Det indiske flyselskab Air India fejrede sin 1 års fødselsdag i Danmark ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København. Blandt de mange hundrede inviterede var diplomater, erhvervsfolk, rejsebranche og presse. Fra scenen i O…

  • 1
  • 2
  • 3

Royal Jordanian landet i CPH – Amman ruten er åben

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Søndag d. 3. juni landede det første fly fra flyselskabet Royal Jordanian i Københavns Lufthavn, og dermed kunne ruten med det jordanske selskab til Amman officielt erklæres for åben.

Faktisk er det et “velkommen tilbage til Danmark”, der skal lyde, for det jordanske flyselskab havde også en rute til København i perioden mellem 1971 og 1990. Det er således 28 år siden, at Royal Jordan sidst fløj til København, dog med den lille krølle på historien, at selskabets tidligere datterselskab, Royal Wings, i en periode fløj turister fra København til badebyen Aqaba i Jordan.

Nu er det Royal Jordanian som er tilbage i København med tre ugentlige afgange mellem hovedstaden i Danmark og Jordan. Hver tirsdag, torsdag og søndag vil Royal Jordanian sende en Airbus A319/A320 fra Amman til København med flynummer RJ115 og retur som RJ 116.

Med på det første fly til København var også en delegation fra Royal Jordanian, Jordan Tourism Board og jordanske rejsebureauer. Tanken fra flyselskabet sides er således ikke blot at lokke folk fra Danmark til Mellemøsten, men også at skabe trafik den anden vej.

Royal Jordanian A319 Economy Class

Ombord på Royal Jordanian er mad og drikke inkluderet på alle klasser, ligesom der er skærme i sæderne til den fire-og-en-halv time lange flyrejse. Du skal dog ikke forvente overdådig forplejning og et fem-stjernet serviceniveau som hos visse af Golfens andre flyselskaber.

På en testtur fra Amsterdam til Amman tidligere på året – med samme flytype og stort set samme rejselængde – blev der serveret en snackbox med en sandwich, humus og en muffin.

Læs mere om oplevelsen på Royal Jordanian her: www.flybranchen.dk/test-royal-jordanian-economy-class-til-amman

Royal Jordanian er med i oneworld alliancen sammen med bl.a. British Airways, Finnair, Qatar Airways og Cathay Pacific. Optjener du bonuspoint hos et af oneworld selskaberne, kan du også samle point for dine Royal Jordanian flyvninger i disse programmer.

Royal Jordanian er ikke ene om at betjene ruten mellem København og Amman. Norwegian åbnede tidligere i år en rute til Amman.

Jordansk dans i Nyhavn i København i forbindelse med åbningen af den nye rute (foto: Samer Alshalaby)