RSS

Royal Jordanian landet i CPH – Amman ruten er åben

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Søndag d. 3. juni landede det første fly fra flyselskabet Royal Jordanian i Københavns Lufthavn, og dermed kunne ruten med det jordanske selskab til Amman officielt erklæres for åben.

Faktisk er det et “velkommen tilbage til Danmark”, der skal lyde, for det jordanske flyselskab havde også en rute til København i perioden mellem 1971 og 1990. Det er således 28 år siden, at Royal Jordan sidst fløj til København, dog med den lille krølle på historien, at selskabets tidligere datterselskab, Royal Wings, i en periode fløj turister fra København til badebyen Aqaba i Jordan.

Nu er det Royal Jordanian som er tilbage i København med tre ugentlige afgange mellem hovedstaden i Danmark og Jordan. Hver tirsdag, torsdag og søndag vil Royal Jordanian sende en Airbus A319/A320 fra Amman til København med flynummer RJ115 og retur som RJ 116.

Med på det første fly til København var også en delegation fra Royal Jordanian, Jordan Tourism Board og jordanske rejsebureauer. Tanken fra flyselskabet sides er således ikke blot at lokke folk fra Danmark til Mellemøsten, men også at skabe trafik den anden vej.

Royal Jordanian A319 Economy Class

Ombord på Royal Jordanian er mad og drikke inkluderet på alle klasser, ligesom der er skærme i sæderne til den fire-og-en-halv time lange flyrejse. Du skal dog ikke forvente overdådig forplejning og et fem-stjernet serviceniveau som hos visse af Golfens andre flyselskaber.

På en testtur fra Amsterdam til Amman tidligere på året – med samme flytype og stort set samme rejselængde – blev der serveret en snackbox med en sandwich, humus og en muffin.

Læs mere om oplevelsen på Royal Jordanian her: www.flybranchen.dk/test-royal-jordanian-economy-class-til-amman

Royal Jordanian er med i oneworld alliancen sammen med bl.a. British Airways, Finnair, Qatar Airways og Cathay Pacific. Optjener du bonuspoint hos et af oneworld selskaberne, kan du også samle point for dine Royal Jordanian flyvninger i disse programmer.

Royal Jordanian er ikke ene om at betjene ruten mellem København og Amman. Norwegian åbnede tidligere i år en rute til Amman.

Jordansk dans i Nyhavn i København i forbindelse med åbningen af den nye rute (foto: Samer Alshalaby)

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…