Endnu mere Turkish Airlines fra København

Af Kenneth Karskov
Turkish Airlines er et selskab, der ofte glider under radaren i Københavns Lufthavn, hvor det er selskaber som Qatar Airways, Emirates, Norwegian og SAS, der ofte stjæler overskrifterne. Det tyrkiske flyselskab udvider dog hele tiden på København, og bliver en stadig større spiller i lufthavnen. I foråret satte Turkish Airlines det store Airbus A330 fly ind på ruten til den danske hovedstad (afgangene TK1783 og TK1784), og nu skruer tyrkerne yderligere op for trafikken mellem Danmark og Tyrkiet. Turkish Airlines planlægger en ekstra daglig afgang på ruten til København, og går dermed op på fire daglige afgange til Kastrup. Den ekstra daglige afgang bliver indsat fra 27. maj 2019 og får rutenummeret TK1781 og TK1782. Flytypen bliver enten Airbus A321 eller Boeing 737 MAX8, hvilket betyder, at passagererne bliver mødt af fly, der er udstyret med store brede læderstole på Business Class samt skærme med film og USB stik i sæderne til passagererne på Economy Class. Tilmed er der gratis mad og fri bar til alle på flyet, hvilket efterhånden er en sjældenhed på flyvninger indenfor Europa. Turkish Airlines kan prale af at have flere destinationer i verden end noget andet flyselskab, og typisk rummer hver TK-afgang en stor portion rejsende, der skal fortsætte rejsen fra Istanbul. I løbet af efteråret åbner Istanbuls nye lufthavn, som skal afløse Atatürk-lufthavnen, der har nået sit max på 60 millioner årlige passagerer. Turkish Airlines alene havde sidste år 69 millioner passagerer. Målet med den nye Istanbul lufthavn er at gøre den tyrkiske hovedstad til et globalt knudepunkt for flytrafik. Fuldt udbygget vil den nye lufthavn kunne håndtere 150 millioner årlige passagerer. Lufthavnen er planlagt til at åbne den 29. oktober i år. Læs også: Anmeldelse af Turkish Airlines på Economy Class [caption id="attachment_8898" align="alignnone" width="1024"] Varmt måltid på turen fra København til Istanbul – og rigtigt bestik! (foto: Kenneth Karskov)[/caption]  


Posted

in

by