RSS

BREAKING NEWS

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for at flyve hjem fra San Fransisco på biobrændstof. Biobrændstof er 2-3 gange så dyrt som almindeligt flybrændstof, og derfor er det en s…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Nyheder

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes. Dermed er Københavns Lufthavn vokset fra syv til ti franske ruter i løbet af blot to år. "Nantes er et utroligt spændende rejse…

Flyselskab i betalingsstandsning

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er Avianca Brasil, som ikke længere kan betale regningerne. De brasilianske regler gør, at selskabet kan fortsætte fly…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den nye feature hedder "Point sharing", og er den ene af to nyheder fra SAS. Den anden nyskabelse er et livsvarigt guldkort, kaldet "L…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint besøg til åbningen af ruten, så det første fly kunne komme afsted på fornemmeste vis. Erhvervsminister Rasmus Jarlov var dog…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Air India fejrer 1 år i København

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

Det indiske flyselskab Air India fejrede sin 1 års fødselsdag i Danmark ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København. Blandt de mange hundrede inviterede var diplomater, erhvervsfolk, rejsebranche og presse.

Fra scenen i Odd Fellow Palæet var der taler, dans og sang til at underholde forsamlingen, som også blev budt på smagsprøver fra det indiske køkken undervejs. Et par interessante bidder af information blev der dog også plads til, og flere talere nævnte muligheden for endnu flere flyvninger mellem Danmark og Indien.

Det er et år siden, Air India åbnede ruten mellem København og den indiske hovedstad Delhi. Dengang med tre rundture mellem de to byer hver uge, hvilket sidenhen er øget til fire ugentlige afgange.

“Jeg havde besøg af formanden for Air India på ambassaden i fredags”, fortalte Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen. “Og han indikerede, at en femte ugentlige flyvning er på vej”.

Både den danske ambassadør i Delhi samt den indiske ambassadør i København var tilstede ved arrangementet, og det stærke diplomatiske fremmøde fortæller, at denne rute er mere end blot en flyvning mellem to hovedstæder. Det er selve forholdet mellem Danmark og Indien, der er på spil, og en øgning af flyvningerne indikerer, hvordan det tidligere iskolde forhold langsomt bliver varmere.

Administrerende direktør i Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye, talte også ved arrangementet, og han fortalte at tallene ser meget positive ud, men at det ikke har været en dans på roser at få ruten etableret.

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en hård fødsel. Det er syv år siden, at jeg første gange var i Indien, og jeg har været der en gang om året lige siden. Udfordringerne har været mange, men heldigvis er vi kommet over dem takket været en stor velvilje fra alle parter”, sagde han i sin tale.

Air India har haft en load faktor på over 80% i det første år, hvilket er et usædvanligt højt gennemsnit for en helt ny rute, fortalte lufthavnsdirektøren, der også nævnte, at lufthavnen naturligvis meget gerne ser en femte ugentlig afgang fra København til Delhi.

Air India fejrer 1 år i København (foto: Kenneth Karskov)

 

Flere nyheder

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes.…

Flyselskab i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint…

“Sir, we have upgraded you to Business Class”

Af Kenneth Karskov // “Sir, we have upgraded you to Business Class”. Det findes ganske enkelt ikke en bedre sætning at…

For første gang i 6 år får alliance nyt medlem

Af Kenneth Karskov // Det marrokanske flyselskab Royal Air Maroc træder ind i oneworld alliancen. Det er første gang i seks…

Stort selskab forlader fly-alliance

Af Kenneth Karskov // 85 millioner årlige passagerer. Det tal alene gør China Southern Airlines til en magtfaktor i kinesisk luftfart…

Undersøgelse: Vi prioriterer komfort og kort rejsetid højest

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines har bedt analyseinstituttet YouGov om at undersøge, hvad der er vigtigst for danske rejsende, når…