Air India fejrer 1 år i København

Af Kenneth Karskov
Det indiske flyselskab Air India fejrede sin 1 års fødselsdag i Danmark ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København. Blandt de mange hundrede inviterede var diplomater, erhvervsfolk, rejsebranche og presse. Fra scenen i Odd Fellow Palæet var der taler, dans og sang til at underholde forsamlingen, som også blev budt på smagsprøver fra det indiske køkken undervejs. Et par interessante bidder af information blev der dog også plads til, og flere talere nævnte muligheden for endnu flere flyvninger mellem Danmark og Indien. Det er et år siden, Air India åbnede ruten mellem København og den indiske hovedstad Delhi. Dengang med tre rundture mellem de to byer hver uge, hvilket sidenhen er øget til fire ugentlige afgange. “Jeg havde besøg af formanden for Air India på ambassaden i fredags”, fortalte Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen. “Og han indikerede, at en femte ugentlige flyvning er på vej”. Både den danske ambassadør i Delhi samt den indiske ambassadør i København var tilstede ved arrangementet, og det stærke diplomatiske fremmøde fortæller, at denne rute er mere end blot en flyvning mellem to hovedstæder. Det er selve forholdet mellem Danmark og Indien, der er på spil, og en øgning af flyvningerne indikerer, hvordan det tidligere iskolde forhold langsomt bliver varmere. Administrerende direktør i Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye, talte også ved arrangementet, og han fortalte at tallene ser meget positive ud, men at det ikke har været en dans på roser at få ruten etableret. “Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en hård fødsel. Det er syv år siden, at jeg første gange var i Indien, og jeg har været der en gang om året lige siden. Udfordringerne har været mange, men heldigvis er vi kommet over dem takket været en stor velvilje fra alle parter”, sagde han i sin tale. Air India har haft en load faktor på over 80% i det første år, hvilket er et usædvanligt højt gennemsnit for en helt ny rute, fortalte lufthavnsdirektøren, der også nævnte, at lufthavnen naturligvis meget gerne ser en femte ugentlig afgang fra København til Delhi. [caption id="attachment_10468" align="alignnone" width="1024"] Air India fejrer 1 år i København (foto: Kenneth Karskov)[/caption]  


Posted

in

by