RSS

BREAKING NEWS

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for at flyve hjem fra San Fransisco på biobrændstof. Biobrændstof er 2-3 gange så dyrt som almindeligt flybrændstof, og derfor er det en s…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Nyheder

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes. Dermed er Københavns Lufthavn vokset fra syv til ti franske ruter i løbet af blot to år. "Nantes er et utroligt spændende rejse…

Flyselskab i betalingsstandsning

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er Avianca Brasil, som ikke længere kan betale regningerne. De brasilianske regler gør, at selskabet kan fortsætte fly…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den nye feature hedder "Point sharing", og er den ene af to nyheder fra SAS. Den anden nyskabelse er et livsvarigt guldkort, kaldet "L…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Nyheder

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint besøg til åbningen af ruten, så det første fly kunne komme afsted på fornemmeste vis. Erhvervsminister Rasmus Jarlov var dog…

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stort selskab forlader fly-alliance

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

85 millioner årlige passagerer. Det tal alene gør China Southern Airlines til en magtfaktor i kinesisk luftfart og samtidig til et af de største flyselskaber flyselskaber verden, og det er dette kinesiske selskab, der vil forlade SkyTeam alliancen.

Det betyder, at en af de fire kvindelige besætningsmedlemmer på billedet herover ikke længere vil serverer mad og drikke på et SkyTeam fly. SkyTeam står ellers stærkt i Kina med fire medlemmer, men nu mister alliancen det største af dem.

Det har altid være underligt, at Kinas tre store flyselskaber har fordelt sig med to i SkyTeam – China Eastern og China Southern – samt et selskab i Star Alliance i form af Air China, men ingen i oneworld alliancen. Kinas luftfart er gennemreguleret, og det har således været påfaldende, at oneworld alliancen har måtte “nøjes” med Cathay Pacific fra Hongkong.

Nu rykker balancen igen, når China Southern Airlines rykker ud af SkyTeam. For medlemmer af selskabets eget bonusprogram kommer det til at en hel del, for det forværrer muligheden for at optjene bonuspoint hos partnere. Der vil dog være en overgangsfase, melder Klara Zakis, Manager of Corporate and Internal Communications, SkyTeam: “Tingene vil ændre sig, men det sker ikke på en nat”.

SkyTeam vil fortsat være stærkt repræsenteret i Kina, selv efter China Southerns exit fra alliancen. De tre resterende kinesiske medlemmer dækker en lang række destinationer i det store land samt mange rejsemål i andre dele af verden.

China Eastern har et kæmpe netværk af både små og store destinationer i Kina, Xiamenair dækker mange byer i det sydlige Kina og så rammer det taiwanesiske selskab China Airlines også mange kinesiske rejsemål.

Hvis du aldrig har prøvet af flyve med et af de kinesiske fyselskaber, så kan du læse mere om oplevelsen ombord i denne anmeldelse af turen med SkyTeam medlemmet China Eastern fra Kina til Europa:

www.flybranchen.dk/2018/12/test-china-eastern-solid-men-ikke-overdaadig-oplevelse/

 

Flere nyheder

Klimabevidst? Du kan flyve hjem fra USA på biobrændstof

Af Kenneth Karskov // Hvis du er klimabevidst og gerne vil flyve lidt grønnere, så giver flyselskabet KLM nu mulighed for…

Her er CPHs 10. direkte rute til Frankrig

Af Kenneth Karskov // København får sin tiende rute til Frankrig, når easyJet til foråret begynder at flyve direkte til Nantes.…

Flyselskab i betalingsstandsning

Af Kenneth Karskov // Brasiliens fjerdestørste flyselskab er kommet så meget i problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Det er…

SAS løfter Eurobonus med to nye features

Af Kenneth Karskov // Fremover kan du samle bonuspoint med familie og venner, når du opsparer i SAS Eurobonus programmet. Den…

CPHs nyeste Kina-rute er i luften

Af Kenneth Karskov // Den nye flyforbindelse mellem København og Chengdu i Kina er officielt åbnet. Lufthavnen havde inviteret på fint…

“Sir, we have upgraded you to Business Class”

Af Kenneth Karskov // “Sir, we have upgraded you to Business Class”. Det findes ganske enkelt ikke en bedre sætning at…

For første gang i 6 år får alliance nyt medlem

Af Kenneth Karskov // Det marrokanske flyselskab Royal Air Maroc træder ind i oneworld alliancen. Det er første gang i seks…

Stort selskab forlader fly-alliance

Af Kenneth Karskov // 85 millioner årlige passagerer. Det tal alene gør China Southern Airlines til en magtfaktor i kinesisk luftfart…

Undersøgelse: Vi prioriterer komfort og kort rejsetid højest

Af Kenneth Karskov // Singapore Airlines har bedt analyseinstituttet YouGov om at undersøge, hvad der er vigtigst for danske rejsende, når…