Nekrolog: Farvel WOW air

Af Kenneth Karskov

Pengekassen er tom hos det islandske lavprisselskab WOW air, der har stoppet alle flyvninger. Flyselskabet skriver kort og præcist på deres hjemmeside, at “WOW AIR has ceased operation. All WOW AIR flights have been cancelled”.

Det betyder, at passagerer med flybilletter til WOW air nu bliver ladt i stikken. Både dem, som allerede er afsted og snart skal hjem igen, samt dem der har billet til en rejse i de kommende måneder.

Nedlukningen af WOW air kommer ovenpå en turbulent periode for flyselskabet. Først forsøgte de at lande en aftale med Icelandair, og sidenhen med den amerikanske kapitalfond Indigo Partners, men begge dele mislykkedes.

Dermed er det slut for WOW air, der fløj første gang i 2012. Jeg har selv haft oplevelsen af at flyve med dem til New York sidste forår, og det var interessant.

Det islandske lavprisselskab tilførte nemlig noget nyt til markedet i form af ultra-low-cost flyvninger over Atlanten. WOW air slog sig op på et produkt, som var skåret HELT ind til benet, og selv det at medbringe håndbagage i kabinen kostede ekstra.

Listen over, hvad der IKKE var inkluderet i en WOW air flybillet var lang…
1) Ingen mad
2) Ingen drikkevarer – heller ikke kaffe, te eller vand
3) Ingen bagage
4) Ingen gratis rullekufferter i kabinen
5) Ingen sædereservation
6) Ingen små skærme
7) Ingen wifi
8) Ingen strømstik
9) Ingen puder eller tæpper
10) Ingen billet til et andet selskab, hvis WOW air flyet er forsinket

Der var skrællet så mange ting af WOW air produktet, at jeg følte anledning til at skrive en artikel med “10 ting du SKAL vide, inden du flyver WOW air“. For det var nu fint nok at flyve med dem, men man skulle møde velforberedt op – for ellers vankede der dummebøder, f.eks. et gebyr for en rullekuffert i kabinen.

Alligevel var min afgang med WOW air til New York smækfuld. Ombord sad mange unge mennesker, der hyggede sig med deres medbragte madpakker og vanddunke, som de havde fyldt op i lufthavnen. For dem var New York tydeligvis det vigtigste, og flyveturen bare ren transport.

Så publikummet til WOW air var der. Og de findes stadig derude, alle dem som gerne vil flyve billigt og er ligeglade med flyselskabernes lir. Derfor tror jeg, at selve konceptet, som WOW air var bygget på, vil genopstå. Der vil komme nogle andre, som vil samle den her kundegruppe op, og forsøge sig med ultra-billige flybilletter over Atlanten.

Og så må vi håbe, at de vil have mere held med det end WOW air.


Posted

in

by

Tags: