Suite med egen dør: Her er British Airways’ nye Business Class

British Airways har løftet sløret for deres længe ventede nye Business Class. Og det er artige sager, som det hæderkronede britiske flyselskab har gået og gemt på de sidste par måneder.

Det nye Business Class sæde er en privat suite med egen dør…! Alle får adgang til midtergangen og konfigurationen bliver 1-2-1.

Det betyder, at passagererne i vinduesrækken får et sæde for dig selv. Din plads peger skråt udad, så du kan nyde et godt måltid mad, mens du kigger ud over skyerne i ti kilometers højde.

I midterrækken vil der stå to sæder ved siden af hinanden, som peger skråt ind mod hinanden. Der vil dog være en barriere imellem, for det tilfælde at man ikke kender passageren i sædet ved siden af, så der ikke opstår akavede situationer.

Hvis du får plads i vinduesrækken slipper du for en sidemand. Her kan du sidde helt alene (foto: British Airways)

De nye Business Class sæder bliver til en start introduceret på British Airways’ splinternye Airbus A350 fly, der bliver leveret i juli måned. Udover nye sæder på Business Class, så får disse fly også WiFi, hvilket vil være til glæde for alle passagerer.

Stolen kan naturligvis foldes ud til 180 grader flad seng, hvilket British Airways var de første til at introducere ved årtusindeskiftet. Den stolte tradition fortsætter naturligvis.

British Airways var det første flyselskab i verden til at introducere “flat beds”, og den stolte tradition fortsætter (foto: British Airways)

Der vil blive installeret 56 Club World (Business Class) sæder på de nye A350 fly samt 56 World Traveller Plus (Premium Economy) stole og 219 pladser på World Traveller (Economy Class).

Det er planen, at personalet først skal lære de nye fly at kende på kortere flyvninger indenfor Europa, så British Airways vil sætte det ind på ruten til Madrid i begyndelsen.

På den nye British Airways Business Class får hver passagerer egen dør (foto: British Airways)
På den nye British Airways Business Class får hver passagerer egen dør (foto: British Airways)

Fra 1. oktober 2019 kommer det til at flyve på de oversøiske ruter, og samtidig vil British Airways modtage yderligere tre fly af samme type fra Airbus, som også kommer med de nye kabiner.

Det bliver passagererne på ruterne til Toronto i Canada samt Dubai i De Forenede Arabiske Emirater, som først får glæde af de nye sæder. Disse to ruter bliver lanceringsruter for den nye Club World kabine.

To af British Airways’ Boeing 777 vil også få installeret de nye kabiner i efteråret, og i løbet af 2020 tager briterne så fat på at give alle de eksisterende fly den nye Business Class kabine.

Der vil være masser af plads til computeren og andre småting omkring det nye Business Class sæde hos British Airways (foto: British Airways)

En Youtube video fra British Airways kan måske give en endnu bedre idé om, hvordan den nye Business Class kabine kommer til at se. Ud fra billederne kan det være svært at forestille sig døren til suiten, men dette viser videoen tydeligt.

Denne ekstra feature til Club World betyder også, at Business Class passagereren vil have noget om passagererne på British Airways First Class IKKE har, nemlig døren. Dette er et punkt, som flyselskabet bliver nødt til at addressere på et tidspunkt.

Dermed bliver det også et farvel til den meget omdiskuterede kabine, hvor halvdelen af Business Class passagererne sidder mod flyveretningen. Denne kabineindretning lancerede British Airways i år 2000 og har holdt fast i indtil i dag.

Som passager vil du dog komme til at opleve de gamle sæder i en årrække endnu. Det tager lang tid at udskifte sæderne på alle de eksisterende fly, så du vil komme til at se disse i mange år endnu.

British Airways Club World
Sådan her ser det eksisterende British Airways “Club World” sæde ud. Halvdelen af passagererne sidder mod flyveretningen (foto: Kenneth Karskov)

Jeg fløj sidste efterår til New Orleans i USA på et af British Airways Boeing 787-9 Dreamliner fly, som havde den seneste udgave af det eksisterende Club World produkt installeret.

Selvom dét sæde kommer til at se bedaget ud med dagens lancering, så var det tydeligt, hvordan resten af oplevelsen ombord havde fået et ordentligt nøk opad med nye puder, bedre mad og flot porcelæn.

Maden har fået et kæmpe løft hos British Airways (foto: Kenneth Karskov)

Du kan læse den detaljerede gennemgang af turen fra København via London til New Orleans med British Airways her:

Anmeldelse: British Airways Club World – luftens originale seng