Air Astana Sneleopard Embraer E190

Er dette luftens frækkeste bemaling?

Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Air Astana står måske for luftens flotteste bemaling. Et af selskabets Embraer E190-E2 fly er blevet udsmykket som et af de helt store kattedyr, nemlig sneleoparden.

Flyselskabet har til hensigt at skabe opmærksomhed omkring det truede dyr, der har naturligt hjemme i de høje bjerge i Centralasien. Air Astana hører hjemme i Kasakhstan, der er et af 12 lande, hvor sneleoparden har naturligt hjemme.

Det er nogle af de mest barske områder på jorden, den store kat har som sit territorium, og typisk lever den i bjergene i 3-4000 meters højde. Der er blot 4000 sneleoparder tilbage i verden, og dyret er kendetegnet ved sin lange hale, der giver den perfekt balance i det svære terræn.

Sneleopard-flyet fra Air Astana er det første Embraer fly i flåden hos flyselskabet fra Kasakhstan, men yderligere fire eksemplarer af denne maskine bliver tilføjet flåden i løbet af året.

Air Astana er kendt som Centralasiens bedste flyselskab og får fire solide stjerner hos Skytrax. Oplevelsen ombord på flyet sætter da også en tyk streg under, at Air Astana er et selskab, man ikke behøver gå udenom.

Air Astana har base i hovedstaden i Kasakhstan, der d. 23. marts i år skiftede navn fra Astana til Nur-Sultan (på kasakhisk: Нұр-Сұлтан) til ære for den tidligere præsident Nursultan Nazarbayev, som sad på posten i 28 år.

Læs også: Rutetjek – Air Astana er selskabet du ikke vidste, du gerne ville flyve med

Den normale bemaling hos Air Astana er mere afdæmpet (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

,

by