Norwegian Boeing 7373-800 parkeret i Gatwick (foto: Simon Wright)

7 nye Norwegian-ruter fra Danmark

Af Kenneth Karskov

Lavprisselskabet Norwegian vil åbne syv nye ruter fra Danmark til foråret. Der er tale om to nye ruter fra Billund og fem fra København, og de nye danske ruter kommer som en del af en samlet nyhed om i alt 16 nye skandinaviske Norwegian-ruter.

Fra København bliver der tale om flyvninger til Palanga i Litauen, Gdansk, Szczecin og Poznan i Szczecin samt Hamburg i det nordtyske, mens Billund får to norske ruter, nemlig Bergen og Stavanger.

”Vi mærker, at der er stor interesse for at opleve mere af Østeuropa, og derfor er vi glade for at kunne tilbyde mange nye ruter til spændende destinationer for rejsende i hele Skandinavien,” siger Magnus Maursund. Senior Vice President Commercial Short Haul i Norwegian.

En destination som Hamborg har været prøvet af en række forskellige selskaber i tidens løb, og selv lavprisgiganten easyJet har været på banen og efterfølgende trukket sig igen. SAS betjener Hamborg-ruten flere gange dagligt med små fly, og det har hidtil været svært for lavprisselskaberne at få økonomi i nogle få ugentlige rundture de relativt store Boeing 737 fly med plads til halvanden hundrede passagerer eller mere.

De nye Norwegian ruter vil da også kun blive fløjet to gange ugentligt, så det kræver lidt planlægning at komme både ud og hjem med samme selskab. Til gengæld får den eksisterende rute fra Billund (BLL) til Oslo (OSL) to ekstra ugentlige afgange i juni–august, så denne rute kommer op på ni ugentlig afgange i sommerperioden.

Norwegian er midt i en proces, hvor selskabet “optimerer rutenetværket”, og disse syv nye ruter fra Danmark er en del af denne proces, beretter selskabet. Norwegian har været presset på økonomien og derfor skåret ind til benet, hvilket bl.a. har kostet de fleste af Norwegians langdistance-flyvninger fra København.

Læs også: Efter 7 ture med Norwegian: Her er min ærlige mening

De 7 nye Norwegian-ruter fra Danmark

  • København (CPH) – Gdansk (GDN) flyves to gange om ugen på torsdage og søndage med start 16. april 2020.
  • København (CPH) – Szczecin (SZZ) flyves to gange om ugen på onsdage og lørdage med start 1. april 2020.
  • København (CPH) – Poznan (POZ) flyves to gange om ugen på tirsdage og lørdage med start 31. marts 2020.
  • København (CPH) – Palanga (PLQ) flyves to gange om ugen på tirsdage og lørdage med start 31. marts 2020.
  • København (CPH) – Hamburg (HAM) flyves to gange om ugen på torsdage og søndage med start 17. april 2020.
  • Billund (BLL) – Stavanger (SVG) flyves to gange om ugen start 19. juni 2020.
  • Billund (BLL) – Bergen (BGO) flyves to gange om ugen med start 18. juni 2020.

Posted

in

by