Snuden af et Norwegian Boeing 787 Dreamliner fly (foto: Chris Raezer at Boeing)

Norwegian lukker alle USA- og Thailand-ruter fra Danmark

Af Kenneth Karskov

Norwegian dropper ruterne til Thailand og USA fra Danmark. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse med den diskrete titel “Norwegian justerer langdistanceprogrammet”.

Det har tidligere været meldt ud, at Norwegians USA-ruter vil lukke, men nu ryger de asiatiske flyvninger også. Dermed bliver det slut med at flyve lavpris med Norwegian fra København til Bangkok og Krabi, når vintersæsonen er forbi d. 27. marts 2020.

Stockholm lider samme skæbne som København, mens langruterne fra Oslo fortsætter som hidtil. Til gengæld vil Norwegian intensivere trafikken på USA-ruterne fra bl.a. London, Barcelona og Paris, hvor frekvensen vil blive øget.

”Vi evaluerer løbende vores rutenetværk for at sikre, at vi møder efterspørgslen. Vi oplever stigende efterspørgsel på vores ruter mellem USA og Europa og samtidig ser vi, at langdistancemarkedet til og fra Skandinavien er lille, sammenlignet med de store byer som New York, London, Los Angeles, Paris og Rom. Skandinavien er ikke stort nok til at opretholde interkontinentale flyvninger fra både Oslo, Stockholm og København. Vi har i længere tid haft udfordringer med Rolls Royce-motorerne på vores langdistancefly, hvilket betyder, at vi har flere fly på jorden. Dette påvirker ruteprogrammet,” siger Senior Vice President Commercial Matthew Wood.

Norwegian giver altså delvis motorerne på Dreamliner flyene skylden for rutelukningerne. Disse motorer har voldt selskabet flere problemer og kostet både forsinkelser og aflysninger.

Norwegian gør opmærksom på, at danske passagerer fortsat kan rejse oversøisk med Norwegian. Det vil dog fremover kræve et flyskifte i Oslo eller London. Norwegian flyver otte gange om dagen til Oslo og fem gange dagligt til London, så forbindelserne til Norwegians oversøiske ruter vil fortsat være gode.

En flyvning med et stop i Norge eller Storbritannien vil aldrig kunne slå en direkte flyvning til USA eller Asien, men med de mange connections vil Norwegian dog fortsat være et alternativ til andre one-stop produkter.

Lukningen af de sidste oversøiske Norwegian-ruter fra København betyder også, at flyselskabet dropper vedligehold af deres Dreamliner fly i København. Det vil berøre 23 ud af 80 medarbejder i den tekniske organisation i Danmark.

Læs anmeldelsen af Norwegian på turen fra København til Los Angeles her: Rutetjek: Med Norwegian til USA


Posted

in

by