Air Europa sender de store fly til København (Foto: Alan Wilson, CC BY-SA 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)

Spansk flyselskab vender retur til København

Af Kenneth Karskov

Det spanske flyselskab Air Europa vender retur til København i 2020. Selskabet var en sommergæst i Københavns Lufthavn i år og fløj fra København til Madrid i perioden 15. juni til 14. september.

På den måde smed selskabet 10.000 sæder ind på ruten mellem hovedstæderne i Spanien og Danmark, for det var det store Airbus A330 fly, som Air Europa benyttede til flyvningerne.

Næste sommer vender Air Europa retur til Danmark. Spanierne dukker op i sommerperioden fra 26. juni til 12. september 2020 med tre ugentlige afgange fra København til Madrid på tirsdage, fredage og lørdage.

Ombord på flyet er forholdene som på en langdistanceflyvning, mens serviceniveauet er som hos et lavprisselskab. Du skal betale for mad og drikke på den tre timer lange flyvning til Spanien, men komforten er til gengæld bedre end normalt.

Du sidder 2-4-2 ombord på Airbus A330 flyet til Madrid, og de bedste pladser koster ekstra. Således skal du betale et gebyr på ca. 150 danske kroner (20 EUR) for en plads i første række, mens standardsæderne koster ca. 75 danske kroner (10 EUR) at forhåndsreservere.

Air Europa er Spaniens tredjestørste flyselskab, efter Iberia og Vueling. Air Europas to spanske konkurrenter er begge ejet af IAG (moderselskabet bag British Airways). Tidligere på måneden blev det offentliggjort, at IAG også vil købe Air Europa og Spaniens tre største flyselskaber dermed vil få samme ejer.

Air Europa tidstabel: København-Madrid

Tirsdag
København – Madrid  16:35 – 19:45
Madrid – København  12:15 – 15:20

Fredag
København – Madrid  11:30 – 14:40
Madrid – København  07:05 – 10:10

Lørdag
København – Madrid 16:20 – 19:30
Madrid – København 10:15 – 13:20


Posted

in

by