Emirates sætter plantebaserede retter på menuen i januar (foto: Emirates)

Flyselskab vil have dig til at spise vegansk i januar

Af Kenneth Karskov

Flyselskabet Emirates fejrer “Veganuary” og sætter vegetariske og veganske retter på menukortet i årets første måned. Hele 170 plantebaserede retter er udviklet til flyselskabets passagerer, hvis du tænker at springe kødretterne over på flyrejsen i januar.

Sidste år serverede Emirates hele 345.000 plantebaserede måltider, og med den stigende fokus på miljøet og plantebaseret kost, mener Emirates, at der er grund til at gentage succesen.

Veganuary falder sammen med, at årets første måned traditionelt er en tid, hvor mange føler trang til at tage deres livsførelse op til revision. Ovenpå julens overflod af mad og drikke kan det virke fristende med en sundere livsstil, og flyver du med Emirates i januar, kan du se frem til at smage retter som disse:

  • Tofu Jalfrezi – en stirfry med krydret tofu og grøntsager serveret med dampede vilde ris og tandoori broccolini
  • Shitake-ravioli serveret med korianderpesto og edamamebønner
    Ancho chili med tre forskellige slags bønner – en krydret vegansk gryderet af peberfrugter og bønner med majsbrød, chimichurri og tofu-aioli
  • Stegte ris med shitake serveret med sauterede asparges, østerssvampe og Marmite-sauce
  • Misir Wat – en etiopisk-inspireret stærk linseret serveret med sauteret spinat, krydrede kartofler og gulerødder

Udover de veganske middagsretter tilbyder Emirates også en række plantebaserede desserter til at runde måltidet af med. En speciel vegansk ost bliver introduceret på Economy Class – på Business og First Class er der en vegansk mulighed til udvalget af gourmetchokolader.

I januar er der særligt fokus på de plantebaserede alternativer til kød, men det er faktisk muligt at forhåndsbestille veganske måltider året rundt med Emirates. Dette skal dog gøres senest 24 timer afgang.


Posted

in

by