Turkish Airlines er tilbage

Af Kenneth Karskov

Turkish Airlines vendte i går retur til Danmark. Dermed er det igen muligt at flyve mellem København og Istanbul. I første omgang vil Turkish Airlines flyve fire gange om ugen mellem Danmark og Tyrkiet. Fra juli måned bliver der tale om en daglig afgang på ruten.

Når Københnavn-Istanbul ruten nu er genåbnet er det ikke kun godt nyt for rejsende, som har et anerkendelsesværdigt formål i Istanbul og omegn. Det er også godt nyt for rejsende til en lang række andre destinationer, for en af de store fordele ved Turkish Airlines er flyselskabets enorme netværk.

Før corona-krisen fløj Turkish Airliens til flere lande i verden end noget andet flyselskab, og en række af disse destinationer kan ellers være svære at nå frem til med andre flyselskaber (læs fx. denne reportage fra en Turkish Airlines flyvning fra Afghanistan, som er en destination kun ganske få selskaber flyver til: “Rutetjek: Fra Kabul i Afghanistan med rutefly”).

Turkish Airlines er i færd med langsomt at genåbne netværket efter flyselskabet har været helt lukket ned under COVID-19. Turkish Airlines suspenderede alle internationale flyvninger i slutningen af marts i forlængelse af den tyrkiske regerings beslutning om at lukke al flytrafik til landet. Efterfølgende har Turkish Airlines haft suspenderet samtlige flyvninger i april og maj, og først her i juni er de tyrkiske fly kommet på vingerne igen.

Når Turkish Airlines nu vender tilbage til København bliver det med de store Airbus A330 fly. Turkish Airlines fløj inden corona-krisen op til fire gange om dagen mellem København og Istanbul, men oftest med Airbus 320-serie eller Boeing 737 fly.

Turkish Airlines har produceret en video, der beskriver de tiltag som selskabet har sat i værk for at skabe rammerne for en sikker flyrejse.


Posted

in

by