SWISS Airbus A320

SWISS til Billund

SWISS lander d. 2. juli i Billund Lufthavn. Planen er, at SWISS vil flyve to ugentlige afgange mellem Billund Lufthavn og Zürich den kommende sommer.

Af Kenneth Karskov

Billund Lufthavn får til sommer en ny rute til Zürich med det nationale flyselskab i Schweiz. SWISS International Air Lines hører under Lufthansa Group, og er et flyselskab og brand, man er stolte over at få på plakaten i Billund Lufthavn.

“Det er en stor fjer i hatten, at Swiss ser og anerkender det stærke marked, vi ligger i. Vi har længe ønsket os det her samarbejde og en rute til Zürich,” siger Jesper Klausholm, marketingchef, Billund Lufthavn.

Bastian Frantz, General Manager Sales Denmark, fra Lufthansa Group ser også meget frem til åbningen af den nye rute.

“Vi er i Lufthansa Group meget glade for, at Billund Lufthavn endelig bliver forbundet til Schweiz med Swiss. Jeg ser et stort potentiale i mulighederne for at koble ruten op til resten af verden via Swiss’ rutenetværk. Der er for eksempel rigtig gode muligheder til vores italienske, spanske og sydeuropæiske destinationer. Derudover har Schweiz altid været populær blandt de danske ferierejsende, men jeg forventer også, at antallet af schweiziske turister stiger i Vestdanmark, siger Bastian Frantz.

Turkish Airlines med to ruter til Billund

Swiss er et stort flyselskab, der flyver ud fra Zürichs store lufthavn til hele verden. Det vil sige, at den nye rute er endnu et samarbejde, der åbner op for resten af verden.

F.eks. flyver SWISS til Los Angeles via Zürich og til flere destinationer i Asien, bl.a. Hongkong. Ombord på de oversøiske flyvninger er der tre klasser, både Economy, Business og sågar den eksklusive First Class.

Billund Lufthavn har mange store netværkslufthavne i porteføljen. I 2019 var lufthavnen koblet op til 11 af de største hub-lufthavne i Europa, og det åbner hele verden op med one-stop rejser.

SWISS er ikke det eneste større europæiske flyselskab, som har blikket rettet mod Billund. Turkish Airlines vender tilbage til Billund Lufthavn med deres populære hub-rute til den store netværkslufthavn i Istanbul, som åbner op for vidererejser til resten af verden – især Asien.

Turkish Airlines præsenterer også en ny rute, så nu kan Billund Lufthavn sætte Gazipasa tæt på Alanya på destinationskortet. Det er en attraktiv rute til de mange danskere, der enten har feriebolig eller som holder ferie i området omkring Alanya.

“Det er fantastisk, at Turkish Airlines også har stor tiltro til Billund Lufthavn og markedet her i Vestdanmark. Ruten til Istanbul var populær før Covid-19, og Turkish Airlines ved, at markedet stadig er stærkt. Danskerne har sparet op og er klar til at komme til varmere himmelstrøg så snart, det er muligt, siger Jesper Klausholm.

Turkish Airlines fly i Istanbuls nye lufthavn (foto: Kenneth Karskov)
Turkish Airlines fly i Istanbuls nye lufthavn (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

by