AnimaWings lancerer rute til Danmarks næststørste lufthavn i Billund (foto: AnimaWings / Billund Lufthavn / PR)

Nyt rumænsk flyselskab til Danmark

Billund får æren af en ny rute til Danmark med det rumænske flyselskab AnimaWings. Ruten mellem Danmarks næststørste lufthavn og Rumæniens hovedstad, Bukarest, vil dermed have to operatører.

Af Kenneth Karskov

Passagerterminalen i Billund Lufthavn har været mennesketom med kun 3,7 procent af passagertrafikken ift. februar 2020. Men lufthavnen har været fyldt med tro, håb og gode nyheder.

Således kan Billund Lufthavn nu afsløre endnu en rutenyhed. Den 16. juni vil det rumænske flyselskab AnimaWings slå landingsstellet ud og lande i Billund med en rute til Bukarest.

Dermed supplerer AnimaWings Wizzair på ruten med yderligere to ugentlige afgange på onsdage og fredage. Det betyder den kommende sommer fem ugentlige afgange mellem Billund og Bukarest.

“Øst- og Centraleuropa samt Bukarest er et populært rejsemål for danske turister. Men ejerskabet af AnimaWings tyder på, at der også kommer mange rumænske turister til Danmark. Størstedelen af selskabet er ejet af én af de største rumænske tour operatører, Memento Group, der er i tæt samarbejde med TUI, og det fremgår tydeligt på deres hjemmeside, at LEGOLAND bliver det helt store trækplaster til turister i Vestdanmark,” fortæller Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

De sidste 25% af flyselskabet AnimaWings er ejet af Aegean Airlines fra Grækenland. Aegean Airlines er medlem af Star Alliance og har rutetrafik fra bl.a. Grækenlands hovedstad, Athen, til København (du kan læse mere om Aegean her: “Rutetjek: Græske Aegean Airlines er et sympatisk bekendtskab“).

Mange rutenyheder i Billund

Der har længe været optimisme at spore hos Billund Lufthavn, men forhåbningerne til den kommende sommer er ikke blevet mindre efterhånden, som rutenyhederne er tikket ind.

Billund Lufthavn er kontinuerligt i dialog med eksisterende flyselskaber og charterbureauerne om genetablering af flytrafikken og med nye flyselskaber om nye ruter.

“Vi har altid gode dialoger med rejsebureauerne og flyselskaberne, og det har vi også haft hele det sidste år. Nu begynder krisen forhåbentligt at vende, og så kan vi begynde at sætte ord på, hvad der har været under opsejling. Det har også været vigtigt at dele de gode nyheder internt i lufthavnen. Det giver god stemning og en endnu større tro på fremtiden,” udtaler Jan Hessellund.

Billunds nye destinationer

I løbet af februar kunne Billund præsentere følgende rutenyheder:

Vueling (Nyt flyselskab)
• Barcelona med to ugentlige afgange fra 18. juni
• Malaga med to ugentlige afgange fra 19. juni
• Mallorca med to ugentlige afgange fra 19. juni

Swiss (Nyt flyselskab)
• Zürich med to ugentlige afgange fra 2. juli

AnimaWings (Nyt flyselskab)
• Bukarest med to ugentlige afgange fra 16. juni

Turkish Airlines
• Gazipasa med to ugentlige afgange fra 17. juni

Ryanair
• Barcelona med to ugentlige afgange fra 1. juli


Posted

in

by