Et af verdens bedste resort er Soneva Jani på Maldiverne (foto: Kenneth Karskov)

Savner du at rejse? Her er 3 steder du kan tage til nu

Alverdens drømmedestinationer venter tålmodigt på os. Maldiverne, Seychellerne og Sri Lanka vil gerne have dig på besøg, hvis du kan fremvise en 72 timer gammel PCR test.

Af Kenneth Karskov

Kan du fremvise en maksimalt 72 timer gammel, negativ PCR-test, så er der åbent for indrejse på tre rejsemål med hvide strande, turkisblåt hav og vuggende palmer. Vi taler Seychellerne, Maldiverne og Sri Lanka.

På Maldiverne og i Sri Lanka gælder særlige regler omkring dit valg af hotel, men bortset fra det, så er alle tre destinationer åbne allerede nu. Inden du booker, så bør du dog tjekke de danske rejseanbefalinger, som opdateres løbende her.

Billede: Seychellernes strande er vidunderlige (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Seychellernes strande er vidunderlige (foto: Kenneth Karskov)

Seychellerne

Seychellerne åbnede sine grænser for rejsende fra hele verden den 25. marts. Indrejsekrav er en negativ PCR-test taget 72 timer før afgang. Der er ikke krav om karantæne ved ankomst.

Hvis du gerne vil have ekstra god afstand til andre turister på Seychellerne, så kan det være værd at undersøge om en ferielejlighed er noget for dig. Ud over mange fremragende hoteller og resorts, så giver Seychellerne også mulighed for leje lækre lejligheder og anden indkvartering. Så kan du holde ferie helt for dig selv – uden kontakt til andre rejsende eller endda hotelpersonale.

Lejlighederne er med andre ord dit eget lille ‘sommerhus’ i strandkanten. Du selv står for al service, og det giver ikke kun ekstra social afstand, men også fred og ro samt en god besparelse på feriebudgettet.

Flyselskabet Emirates flyver fra København til Dubai og videre til Mahe på Seychellerne. Du kan få mere information om rejsekrav til Seychellerne på flyselskabets hjemmeside, klik her.

Billede: Elefant-safari i Kaudulla Nationalpark i Sri Lanka (foto: Kenneth Karskov)

Sri Lanka

Den 21. januar 2021 åbnede “Perlen i Det Indiske Ocean” igen op for turister. Der er ikke krav om karantæne, men du skal tage en PCR-test inden du flyver hjemmefra og derefter endnu en ved ankomsten på Sri Lanka.

En forudsætning for udstedelse af turistvisum til Sri Lanka er en bekræftet reservation på et certificeret hotel i de første 14 dage af opholdet. En COVID 19 PCR-test udføres på ankomstdagen og en anden COVID 19 PCR-test efter 10 dage. 

I Sri Lanka kan du udforske flere forskellige klimazoner som regnskov, savanne, højlandet med teplantager og endeløse strande på én og samme destination.

Det er ret almindeligt på Sri Lanka, at feriegæster hyrer en bil med chauffør og udforsker seværdighederne. Trafikken er dog ikke oplagt til at køre selv, så lej en bil med guide. Sri Lankanske hoteller tilbyder særlig indkvartering til chaufføreren til overkommelige priser.

Der er rigeligt med ‘hemmelige’ steder med frodig natur på Sri Lanka: Kom tæt på vilde elefanter på en safari i Udawala National Park eller udforsk grønne, kuperede teplantager og vandfald i Nuwara Eliya og Ella.

Også omkring Sri Lanka er der nyttig information at hente på Emirates hjemmeside, hvor du kan læse om indrejsekravene, klik her.

Billede:Maldiverne er en både smuk, eksklusiv og dybt romantisk destination (foto: Richard_Waite.jpg)

Maldiverne

Maldiverne er forblevet åbne under det meste af pandemien. Indrejsekravet er begrænset til en PCR-test inden ankomst og en hotelreservation i et registreret turistområde.

Med 1.200 øer fordelt over en strækning på næste tusind kilometer er Maldiverne det perfekte sted at komme lidt på afstand af andre. Der er faktisk kun ét turist-resort pr. ø. Villaer eller bungalows med privat adgang til havet er et populært valg – sådan en lille, privat bungalow bygget på pæle midt i azurblåt vand over en kridhvid sandbund.

De, der ferierer her, elsker stranden og havet og kan bruge timer hver dag på dykning og snorkling i Maldivernes rige undervandsverden, der er frodig og uberørt. På en enkelt snorkeltur møder man hundredvis af fisk og havdyr.

Hvis Maldiverne står på din to-do-liste, så tjek indrejsekravene på Emirates klik her. Flyveturen til den internationale lufthavn i Malé på Maldiverne er dog kun en del af oplevelsen.

Skal du med vandflyv videre til dit resort venter en endnu større oplevelse. For en tur med vandflyet glemmer du aldrig…! Læs mere her: “Så vilde er vandflyene på Maldiverne“.

Billede: Vandflyet på Maldiverne bringer dig det sidste stykke ud til dit resort (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

by