Billede: En Boeing 777-300ER fra Emiraets fotograferet d. 17. august August 2015 fra Wolfe Air Aviation's Lear 25B (foto: Emirates)

Så mange har fløjet med Emirates på 10 år i København

Emirates kan fejre 10 års jubilæum i Københavns Lufthavn. I løbet af årene er masser af turister og forretningsfolk fløjet mellem København og Dubai – men hvor mange tror du præcist har taget Emirates ruten fra Danmark?

Af Kenneth Karskov

Den 1. august 2011 landede EK 151 fra Dubai i Københavns Lufthavn, og et Emirates passagerfly satte dermed hjulene i asfalten på en nordisk landingsbane for første gang.

Siden har Stockholm og Oslo fået deres egen forbindelse til Dubai på Emirates, men for et af verdens største flyselskaber er Nordens største lufthavn i København stadig et vigtigt knudepunkt – både hvad angår passagerer og fragt.

Og ruten har været populær. I mange år blev den endda fløjet med verdens største passagerfly, Airbus A380. Det var oplevelsen af at flyve som en arabisk prins (anmeldelse åbner i separat vindue).

Milepæl for København

“Det var en milepæl for Københavns lufthavns arbejde med at skaffe Danmark de bedst mulige forbindelser til hele verden, da Emirates indviede ruten til Dubai for ti år siden,” siger Lars Lemche, pressechef Københavns Lufthavn.

Det blev endnu vildere, da Emirates legede med tanken om at indsætte verdens største passagerfly på ruten til København. Emirates er verdens største operatør af Airbus A380, men Københavns Lufthavn var ikke som udgangspunkt klar til at have det store fly som fast gæst.

Så for at få plads til verdens største passagerfly måtte Københavns Lufthavn i 2015 i gang med at udvide bredden på landingsbanen, så det enorme fly med passagerer i to etager kunne bruge lufthavnen.

“At vi i forbindelse med renovering og skybrudssikring af hovedbanen i 2015 gjorde plads til verdens største passagerfly – A380’eren – var en milepæl for samarbejdet,” fortæller Lars Lemche fra København Lufthavn.

Dumme corona

Coronaen har desværre sat en midlertidig stopper for Airbus A380 eventyret i København. Verdens største passagerfly har ellers den sjældne evne, at flyet stadig kan imponere. Folk kigger en ekstra gang i lufthavnen og tager et billede eller en selfie med flyet.

I øjeblikket flyver Emirates med en Boeing 777-300ER på ruten mellem København og Dubai. For tiden er der fem ugentlige ugentlige afgange, men i forbindelse med efterårsferien introduceres en række ekstra afgange for at kunne følge med den genopståede rejselyst.

Den gode service, underholdningssystemet og forplejningen ombord er den samme. Den største forskel vil passagererne på Business Class opleve, hvor de ikke har en bar i luften på Boeing 777 flyet. Det findes kun på Airbus A380’eren.

821 gange rundt om jorden

Siden 2011 har Emirates fly rejst næsten 33 millioner kilometer på ruten mellem København og Dubai. Det svarer til 821 gange rundt om jorden ved ækvator. Ombord har været et miks af forretningsfolk og turister i hobetal. Men hvor mange har egentlig fløjet på ruten i de ti år den har eksisteret?

“Siden 2011 har næsten 2,4 millioner turister, forretningsrejsende og expats valgt at flyve med Emirates EK151/152, og vi nyder at være værter for dem alle,” fortæller Morten Balk, landechef for Emirates i Danmark.

“Samtidig sender vi en stor tak til Københavns Lufthavn for at huse os og lægge en ekstra bred landingsbane til vores flagskib, Emirates A380, som vi håber snart at bringe tilbage til København, når tiden er moden,” siger den danske Emirates-chef.

Billede: Emirates rute EK 151 fra Dubai til København modtages med vandkaskader fra lufthavnens brandbiler ved ankomsten til Københavns Lufthavn for at fejre rutens 10-års jubilæum.
(Foto: Trine Sand Skjøldberg)

Posted

in

by