Norwegian og DAT: Slut med mundbind i Skandinavien og på dansk indenrigs

Norwegian og DAT fjerner kravet om mundbind på flyvninger indenfor Skandinavien, herunder også på dansk indenrigsflyvning.

Af Kenneth Karskov

Corona-restriktionerne forsvinder én efter én i de skandinaviske lande. Den situation tager flyselskaberne Norwegian og DAT nu konsekvensen af. Så fra mandag den 18. november behøver du ikke længere have mundbind på i flyet, når du flyver med Norwegian og DAT på ruter indenfor Skandinavien.

Du vil dog opleve det lidt underlige, at du fortsat skal have mundbindet på i lufthavnen. Men nu må du tage det af på flyet, hvis du flyver med DAT eller Norwegian og din destination er indenfor Danmark, Norge eller Sverige.

Du MÅ gerne bruge mundbind. Du BEHØVER ikke.

Kravet om mundbind på Norwegian fly blev indført den 17. juni 2020. Men med corona-smitten under kontrol og stadig færre restriktioner, så fjerner Norwegian nu mundbindskravet på de skandinaviske flyvninger.

Mundbindskravet gælder fortsæt hvis du fortsætter rejsen udenfor Skandinavien med Norwegian. På samme måde er der også fortsat krav om mundbind på DATs charterflyvninger fra Danmark.

Norwegian gør i øvrigt opmærksom på, at du selvfølgelig fortsat gerne MÅ bruge mundbind. Det er blot ikke længere et krav. Er du mest tryg på rejsen med et mundbind på, så er du velkommen til det.

Husk mundbind i lufthavnen

Og igen: Vær opmærksom på, at der fortsat kræves mundbind i lufthavnen. Det glemte jeg selv på en indenrigsflyvning fra København til Aalborg for to uger siden. Heldigvis står der en automat ved metrostationen i Københavns Lufthavn, som sælger en pakke med 5 mundbind for 25 kroner.

Så problemet kan løses hurtigt og nemt. For man glemmer hurtigt mundbinden, når vi efterhånden kun bruger det i forbindelse med besøg i lufthavnen og ombord på fly. Og fra d. 18. november ikke længere på Norwegian og DAT flyvninger indenfor Skandinavien.

Billede: Rejse med mundbind I lufthavnens check-in område (foto: SAS/Nicolas Nezzo)

Posted

in

by