Slap af på et af Københavns lækre hoteller (foto: Skt. Petri)

Københavns 5 lækreste hoteller

Her er fem hoteller i København, der er mere end bare en seng at sove i. Det er historie, forkælelse og luksus samlet under et tag. Tag fx en overnatning i det gamle Daells Varehus eller i den smukke, historiske Centralpostbygning.

Af Kenneth Karskov

København bugner af hoteller i alle prisklasser, men hvor nogle af dem lavet til en hurtig overnatning og intet mere – jeg kigger på jer, Cabinn – så er andre af hovedstadens hoteller små oaser, hvor du med stor fornøjelse kan tilbringe længere tid.

Her er listen med fem hoteller, som er en oplevelse i sig selv. Steder, man gerne vil hænge ud i et par dage. Nyde mere end bare en overnatning – fx en drink, en middag og godt selskab.

#1 Hotellet i den gamle postcentral

Billede: Hotel Villa Copenhagen ligger i en stor, klassisk københavnerbygning (foto: Villa Copenhagen)

Villa Copenhagen ligger i den gamle Centralpostbygning i Tietgensgade i København, lige ved Hovedbanen og skråt overfor Tivoli.

Hotellet åbnede i sommeren 2020 – midt under coronaen – og fik med andre ord en hård start på tilværelsen som et af Københavns 5-stjernede overnatningssteder.

Bygningen er fra 1912, og det er tydeligt at her er brugt MANGE penge på, at få stedet til at tage sig godt ud. Det er faktisk rørende at se en træt, gammel københavner-bygning få nyt liv på denne facon.

Smukkere end nogensinde

Billede: Værelser er lyse og lækre på Villa Copenhagen, som på dette Deluxe værelse (foto: Villa Copenhagen)

I dag står det gamle posthus måske smukkere end nogensinde, værelserne er lyse og lækre, sengen er vidunderlig og poolen på taget er en attraktion i sig selv.

På taget af Villa Copenhagen findes en 25 meter lang udendørs pool. Den slags er skønt om sommeren, men faktisk også om vinteren.

Vandet i poolen er 29-30 grader varmt året rundt, så selv med på en råkold forårsdag er det skønt at glide ned i det varme vand med lyden af Rådhusklokkerne i baggrunden.

Pristjek: To voksne i et dobbeltværelse koster kr. 1881 (fx. d. 8.-9. april 2022) inklusive morgenmad. Se mere på villacopenhagen.com

Billede: Villa Copenhagens pool er varm nok til både sommer- og vinterbadning (foto: Villa Copenhagen)

#2 Arne Jacobsens drøm

“SAS Royal Hotel” var med sine 22 etager den første skyskraber i København. Hotellet åbnede i 1960 og var arkitekten Arne Jacobsens store drøm. 

Han formgav og havde en finger med i alle dele af skabelsesprocessen, og det var specifikt til dette sted, at han skabte stolene Ægget og Svanen, som er blevet danske designklassikere efterfølgende.

I dag hedder hotellet ”Radisson Collection Royal Copenhagen”. Værelserne er moderniseret og står som den slags skal i 2022. Lobbyen, derimod, sender straks tankerne tilbage til 1960, hvilket er helt vidunderligt.  

Arne Jacobsens arv

Et enkelt af værelserne står stadig som Arne Jacobsen tænkte hotellet. Alle de originale designelementer er bevaret på værelse 606, som i dag er taget ud af hotellets drift og vises frem efter aftale.

Royal hotellet emmer af dansk design, så selv det billigste værelse har en Svanen stol af Arne Jacobsen, en Le Klint-lampe samt den elegante Dråbe-stol ved skrivebordet.

Pristjek: To voksne i dobbeltværelse koster kr. 1.495,- (fx. 7.—8. august) uden morgenmad. Se mere på www.radissonhotels.com

#3 Overnat i Daells Varehus

Hotel Skt. Petri holder til i den bygning, som indtil 1999 husede Daells Varehus. Særligt ældre læsere vil kunne huske stormagasinet i Vilhelm Lauritzens funkisbygning på hjørnet af Nørregade og Krystalgade i København.

Der er dog langt fra datidens Dalle Valle til nutidens luksushotel, som har modtaget flere priser fra internationale rejsemagasiner.

Hotellet tilstræber ‘afslappet luksus’ som en modsætning til det stive og formelle, så her dyrker de storby-udgaven af ’hygge’. Så du kører op med en rulletrappe og træder ind i en kæmpe lobby, og her får du både værelsesnøglen, nyder en drink og spiser lidt mad.

Du bor i latinerkvarteret

Foto: Indgangen til det femstjernede Skt. Petri i Krystalgade i København (foto: Kenneth Karskov)

Selv en stille mandag aften, hvor byen ellers virker død, mødes folk i hotelbaren til et glas, hvilket giver en skøn følelse af liv på stedet.
 
Det er i det hele taget svært at finde en bedre beliggenhed end Skt. Petris, for du bor i latinerkvarteret og har fem minutters gang til Nørreport med metro, bus og tog.

Pristjek: To voksne i dobbeltværelse koster kr. 1431,-. (8.-9. 0ktober 2022). Morgenmad 195 kr. ekstra pr. person. www.sktpetri.com

Billede: Du bor midt i latinerkvarteret og det kan ses fra værelset (foto: Skt. Petri)

#4 Babettes gæstehus

Hotellet ’Babette Guldsmeden’ ligger i det som vel kan kaldes ’Margrethes København’. Under hundrede meter fra Kastellet, et par minutter til Amalienborg og i gåafstand til havfruen. 

Fra hotellets tagterrasse kan man se det hele. De smukke tage, Marmorkirkens spir og Operaens iøjnefaldende facade på den anden side af Københavns Havn. Det er faktisk en attraktion i sig selv at stå heroppe og nyde udsigten over byen.

Hotellet er en del af Guldsmeden-kæden, som specialiserer sig i mindre steder, der står i skarp kontrast til grå, kedelige konferencehoteller.

Billede: Babette Guldsmeden ligger tæt ved Kastellet, Amalienborg og havfruen (foto: Kenneth Karskov)

Københavnsk baggårdsliv

Her er fokus på bæredygtighed og hygge, hvilket kommer til udtryk i gårdhaven, som emmer af ægte københavnsk baggårdsliv. Snyd heller ikke dig selv for et besøg i hotellets charmerende Orangeri. 

Babette Guldsmeden har fire stjerner og dermed en tand billigere end de andre her på siden. Det du sparer, kan du bruge på et besøg i Skagen Fiskerestaurant i stueetagen, hvor de serverer alt godt fra havet. Ved nogle bordene kan du endda få sand mellem tæerne. 

Pristjek: To voksne i dobbeltværelse koster kr. 1.295,- for en overnatning (8.-9. 0ktober 2022). Morgenmad koster kr. 200 ekstra, ligesom adgang til Sky Spa koster 195,-. Se mere på: guldsmedenhotels.com/da/babette

Billede: Det hyggelige orangerie er en af attraktionerne ved Babette Guldsmeden (foto: Kenneth Karskov)

#5 D’Angleterres klassiske luksus

Hotel D’Angleterre er klassisk luksus i yderste potens. Vi taler bløde tæpper, lysekroner og marmorbadeværelser. Det er sådan et sted, hvor rigmænd som Lars Seier indlogerer sig, når de overnatter i København. 

D’Angleterre er nok også Københavns dyreste overnatningssted. Vi taler 2-3 gange prisen på de andre femstjernede steder i byen, så D’Angleterre er i en klasse for sig. Om det er merprisen værd er både en smagssag samt et spørgsmål om økonomisk formåen. 

Et kvart årtusindes historie

Der er dog mere ved D’Angleterre end blot et højt prisskilt. Dette hotel omtales traditionelt som byens bedste sted at overnatte, men det er også en del Københavns historie i mere end 250 år. 

Hvor tidens trend peger i retning af minimalistisk skandinavisk design, så er D’Angleterre stadig klassisk. Du har udsigt til Kgs. Nytorv og kan nyde et måltid mad på hotellets et-stjernede Michelin restaurant, Marchal, som er opkaldt efter stedets grundlægger Jean Marchal, der i 1755 lagde grundstenen til det D’Angleterre. 

Pristjek: To voksne i dobbeltværelse koster kr. 4950,- for en overnatning uden morgenmad (8.-9. 0ktober 2022). Se mere på www.dangleterre.com