Vico Milano er et lillebitte hotel med kun syv værelser i Milano (foto: Vico Milano)

Hotel: Milanos lille og lækre baggårdshotel

Vico Milano er et vidunderligt, lillebitte hotel i Milano med blot syv værelser. Det ligger i et gammelt værksted i en baggård til en af byens travle gader – og stedet er alt hvad du drømmer om i Italien.

Af Kenneth Karskov

Den skønne norditalienske by Italien er rig på hoteller i alle prisklasser. Store, dyre, billige, simple. Du kan få din overnatning lige præcis som du ønsker.

Men nu er der kommet en bemærkelsesværdig tilføjelse til byens hotelscene. ‘Vico Milano‘ er et luksuriøst mikro-hotel med blot syv værelser indrettet i en nedlagt cykelfabrik. Og det er toplækkert. 

Den gamle cykelfabrik

Vico Milano ligger i en baggård ud til en af Milanos travle gader, Corso Genova. Ud for nummer 11 findes en port med en lille dør, og når du træder ind i gården finder du straks dig selv i sådan en lille bid af Italien, som man knap tror findes mere.

I gården kan man se, hvordan vasketøjet hænger til tørre på svalegangen, og inde bagved findes et gammelt værksted. Sådan var det almindeligt i gamle dage med de fine boliger ud til gaden og så industrien inde bagved.

Billede: Du bor i en baggård ud til Corso Genova. Så du deler omgivelserne med alle milaneserne fra disse lejligheder (foto: Kenneth Karskov)

I den lave bygning i baggården blev der fremstillet legendariske italienske racercykler af mærket Legnano. Det havde sin storhedstid i efterkrigstiden og frem til 70’erne og er i dag overtaget af Bianchi.

Cykelrytterne Fausto Coppi. og Ercole Baldini kørte begge på disse cykler. Sidstnævnte vandt endda guld ved OL i Melbourne i 1956 på en Legnano model “Roma”.

Et væld af lækre detaljer

Det indvendige har tydeligvis krævet både tid og penge at få lavet om til et luksuriøst overnatningssted. Badeværelset er lavet med lækre fliser i sildeben på væggen. På værelse 1 er de grønne, men på værelse 2 er de røde. Begge dele ser fantastisk ud og har kostet knapper.

Billede: Der er tydeligvis brugt mange penge på at lave et lækkert badeværelse (foto: Vico Milano)

Fordi bygningen var skabt som et værksted og ikke et hotel, så er alle værelser en smule forskellige.

De ligner heller ikke klassiske hotelværelser. Det her er ikke en kasse på 20-25 m2 med et stort vindue for enden, et skrivebord langs væggen og en seng i midten. Nej, det her er anderledes.

Værelse 1 er i to plan. En lille trappe snor sig fra stueplan, hvor der er entré, bøjlestang, espressomaskine og badeværelse. op til førstesalen med dobbeltseng og loftsvinduer. Det er forfriskende anderledes. 

Et anti-hotel i Milano

Og det er hele pointen med Vico Milano. Det her er alt andet end et almindeligt hotel. Det her er nærmest et anti-hotel. Fordi her er ingen lobby med reception, så du tjekker ind på nettet eller i baren i underetagen.

Billede: I hotellets underetage findes baren. Her checker du ind, nyder en drink og spiser morgenmad (foto: Kenneth Karskov)

Her er heller ingen restaurant, men omvendt, hvad skal du med en hotelrestaurant i en by som Milano, der er FULD af gode spisesteder.

Og du kommer ind og ud af værelset, bygningen og porten ud til Corso Genova med dit nøglekort. Ikke noget med lange spadsereture ned ad uendelige hotelgange for at nå frem til dit værelser, nej, det her er lidt som hvis du lånte en lejlighed i byen af en god ven.

Når du kommer tilbage fra dine oplevelser ude i byen, så åbner du hoveddøren og træder ti skridt hen til dit værelse. Bip, og du er inde på rummet.

Slot i Toscana

Folkene bag Vico Milano har også et slot i Toscana. Det kommer tydeligt til udtryk om morgenen, hvor toscanske lækkerier er på menuen. Morgenmaden er en croissant, lidt rundstykker og valget mellem forskellige platter med enten frugt, pålæg, ost eller yoghurt med knas. 

Jeg vælger pålægget. “Excellent choice. It is from our property in Tuscany,” siger Luciano, der bestyrer hotellet og hjælper til i baren. Alle ting på tallerkenen smager af noget, præcis som man forventer sig af et godt sted i Italien.

Morgenmåltidet bliver serveret med en god kop italiensk kaffe. Mere skal der sådan set ikke til, og med et snuptag er du klar til at tage hul på dagens oplevelser i Milano og omegn. 

Fakta om Vico Milano

Overnatningen fandt sted i januar 2022. På overnatningstidspunktet i lavsæsonen i Milano kostede en overnatning på Vico Milano fra 200 EUR (ca. 1.500 danske kroner) pr. nat. Den pris er efterfølgende steget med nogle hundrede kroner, og stiger yderligere hen over sommeren hvor turisterne flokkes til Milano.

Vico Milano
Corso Genova 11
Milano, Italien
www.vicomilano.com

Billede: Der bliver serveret gode cocktails i baren på hotellet i den gamle cykelfabrik i Milano (foto: Vico Milano)

Posted

in

,

by