SAS åbner Aalborg-New York rute

Til sommer vil folk fra fra Aalborg kunne flyve direkte til USA. SAS vil flyve direkte til New York (Newark) fra Danmarks fjerdestørste by tre gange om ugen.

Af Kenneth Karskov

D. 27. april 2023 vil første SAS-fly lette fra Aalborg og sætte kurs direkte mod Newark lufthavnen ved New York. Derefter vil der være afgang fra Aalborg hver mandag, torsdag og lørdag til Newark.

Samtidig med at SAS annoncerer en rute fra Jylland til USA kommer også en Neward-rute fra Göteborg.

”Som en del af SAS’ strategi om at styrke det regionale tilbud i Skandinavien er vi glade for at kunne åbne interkontinentale ruter fra Göteborg og Aalborg. Vi ser en efterspørgsel fra byer udenfor hovedstæderne og er glade for at knytte dem til flere dele af verden,” siger Erik Westman, EVP & CCO, Network and Revenue Management.

Fem daglige SAS-afgange til New York

I forvejen flyver SAS fire ruter til New York. Tidligere lancerede SAS også flyvninger til New Yorks JFK lufthavn i tillæg til de eksisterende flyvninger til Newark-lufthavnen. Det betyder, at SAS kommer op på fem daglige afgange fra Skandinavien til New York.

Ifølge SAS vil Aalborg-flyvene være i drift gennem hele sommersæsonen i 2023. Planen er så, at de kommer tilbage på sommerprogrammet i 2024.

Flyet, der skal fragte aalborgenserne til New York, er en Airbus A321 Long Range. Det er en del af den nyeste generation af fly og forventes at mindske klimapåvirkende emissioner med 15-18 procent sammenlignet med lignende fly af den forrige generation.

Lille fly med store sæder

“Airbus A321 Long Range er et lidt mindre langdistancefly med en perfekt størrelse til at betjene de regionale markeder. At få en komfortabel måde at rejse på med færre stop til spændende byer som New York er noget, vi tror vores rejsende vil sætte stor pris på,” fortæller Erik Westman.

Airbus A321LR flyet har 22 Business, 12 SAS Plus og 123 SAS Go-sæder, hvilket giver en total på 157 sæder. Flyet har én midtergang og minder dermed om de selvsamme Airbus fly som normalt flyver dig til Paris, London eller Rom.

Sæderne er dog valgt specielt til A321LR for at optimere komforten på alle tre rejseklasser. Særligt på SAS Business og SAS Plus vil der være øget komfort.

Den velkendte SAS service

Sæderne på SAS Business på det lille fly kan nemt konverteres til en behagelig, helt flad seng, og der er forskellige mood light-scenarier i kabinerne samt højhastigheds wi-fi.

For alle passagerer gælder det, at samtlige sæder på flyet er små skærme, strøm til pc og/eller højeffekt-USB. Så du kan holde din telefon eller tablet kørende under hele turen til New York.

Ombord på flyet er det den velkendte SAS service, som vil udfolde sig. Det er faktisk et af luftens mere skrabede koncepter, hvilket du kan læse mere om i denne anmeldelse af SAS-ruten fra New York til København i foråret 2022: “Rutetjek: Kun fordi SAS flyver direkte til USA

Billede: Det er et fly af denne type, som skal flyve aalborgenserne direkte til New York (Foto: Andy Prhat)

Posted

in

by