Dansker køber luksushotel af Richard Branson

Den danske rigmand Kim Fournais har købt “Son Valenti” af Richard Bransons Virgin Hotels Collection. Son Valenti er et historisk landsted på Mallorca.

Af Kenneth Karskov

Saxo Bank-stifter og rigmand, Kim Fournais, har købt det historiske finca (landsted, red) “Son Valenti”, beliggende nordvest for Palma de Mallorca, fra Sir Richard Bransons Virgin Hotels Collection.

Son Valentis historie kan dateres tilbage til det 15. århundrede, og med stedet følger over 200 hektar land i Tramuntana-bjergene på Mallorca.

“Der er meget få naturområder tilbage i verden, der er så specielle som Tramuntana-bjergene på Mallorca,” siger Kim Fournais.

“Vi går derfor til opgaven med stor ydmyghed og respekt for både naturen og de mange hundrede års historie, som ejendommen har været en del af. Det er derfor ingen hemmelighed, at et projekt som dette tager tid og kræver store ressourcer,” forklarer han.

Tilsvarende projekt i Danmark

Billede: Kim Fournais driver Vejrø Resort i Danmark (foto: Vejrø Resort)

Kim Fournais driver allerede et sted i Danmark med lignende ambitioner, nemlig Vejrø Resort. Regenerativt landbrug og hoteldrift er kodeordene for projektet på den privatejede danske ø – tilsat luksus, gourmet og natur.

Jeg besøgte Vejrø i 2023, og kunne ved selvsyn opleve et højt niveau hvad angår hotellet, restauranten og de grønne ambitioner.

Det er i samme ånd den nye spanske erhvervelse skal drives.

“Det er vores helt klare intention med renoveringen, at Son Valenti skal bevare sin rige historie og kultur, og blive et fyrtårn på Mallorca, samtidig med at vi bygger på de bæredygtige værdier og mål, som vi har på Vejrø,” fortæller Kim Fournais.

“Jeg er selv kommet på Mallorca igennem mange år og er forelsket i den fantastiske natur, og de muligheder øen byder på. Jeg glæder mig til at kultivere jorden, så de lokale afgrøder, som tidligere blev dyrket, igen kan dyrkes, og give den historiske ejendom et fornyet liv – og ikke mindst byde gæster velkommen, så de også kan opleve sjælen på dette fantastiske sted,” siger han.

Milliardær med privat ø

Vejrø set fra luften (Foto: Vejrø / Fotor)
Billede: Kim Fournais privatejede danske ø, Vejrø, set fra luften (Foto: Vejrø / Fotor)

Kim Fournais har ejet Vejrø siden 2005 og har investeret rigtigt mange penge i øen.

Vejrø er over årene transformeret fra et forladt stykke land til et bæredygtigt økosystem, der drives med et eget ”micro-grid” med vindmølle, solcelleanlæg, store batterilagre, varmebuffer-tanke, fjernvarmerør, jordvarme, et omvendt osmoseanlæg og ikke mindst et biologisk mikrorensningsanlæg.

Alt dyrkning af jorden, afgrøder og dyr er 100 pct. økologisk og regenerativt, og naturen og biodiversiteten er naturligvis i højsædet med hensyn til vildtpleje og genopretning af den oprindelige bi-bestand.

Filosofien bag købet af Son Valenti er de samme: at luksus og ansvarlighed sagtens skal gå hånd i hånd. Det bliver spændende at følge, for det kommer til at koste både tid og penge.

Billede: Indenfor på Kim Fournais hotel på Vejrø (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

by