Portos lækre luksushotel

Porto er pragtfuld. Portugals næststørste by er et skønt sted at være turist – særligt når du bor på et af byens gode hoteller.

Af Kenneth Karskov

Portugals næststørste by er en vidunderlig oplevelse. Den emmer af sydeuropæisk stemning, smuk arkitektur og skøn lokal vin.

Portos gamle bydel er det helt store trækplaster. Dens eksistens er tæt forbundet med vinen, som bærer byens navn, nemlig “Vinho do Porto” – eller på dansk Portvin.

Portvinen blev udskibet fra de gamle pakhuse langs Douroflodens bred, og herfra eksporteret til alverdens lande. Porto har derfor altid været Portugals rigeste by – også rigere end hovedstaden Lissabon.

Suveræn sightseeing

Billede: Du stikker hovedet ud af vinduet på hotellet og ser byens rådhus (foto: Kenneth Karskov)

Så du skal selvfølgelig spadsere rundt i den smukke gamle by, nyde et godt glas portvin og indtage et godt måltid, mens du er i Porto.

Her er i øvrigt fem tips til gode måltider i Porto lige her: Portugals spisekammer

Obligatorisk er et besøg hos et af byens berømte portvinshuse, særligt dem som ligger ned til vandet. Det er både hyggeligt og lærerigt at smage på den søde vin.

Efter en god lang dag med sightseeing har du brug for et godt sted at slå lejr for natten. Det er her, hvor “Le Monumental Palace” kommer ind i billedet.

For det er et vidunderligt sted at overnatte.

Femstjernet luksus

Billede: Du sover godt i de blode senge på Le Monumental Palace (foto: Kenneth Karskov)
Billede: Alle værelser har et tilsvarende lækkert badeværelse (foto: Kenneth Karskov)

Der har boet mennesker i Porto siden det 4. århundrede. De sidste 100 år har indbyggerne i byen alle haft et særligt forhold til “Café Monumental”.

Det er i lokalerne fra denne historiske café og de tilstødende bygninger at hotelkæden Maison Albar Hotels har indrettet et smukt, luksuriøst og central beliggende hotel i Porto.

Så mens facaden er nygotisk i sin stil, så er stemningen mere en balancegang mellem Art Nouveau og Art Deco indendøre.

Central beliggenhed

Billede: Du kan nyde et godt måltid mad på hotellet (foto: Kenneth Karskov)

Beliggenheden er helt i top. Hotellet ligger lige ud til Praça da Liberdade med byens rådhus. Så du er i selve hjerte af Porto by.

Hotellet rummer 63 elegant indrettede værelser med højt til loftet og en lækker seng. Dertil kommer 13 suiter, spa og et lækkert indendørs poolområde.

Det er med andre ord alt hvad du har behov for, når du skal opleve pragtfulde Porto.

Billede: På morgenbuffeten er der mulighed for at smage på Portugals berømte bagværk “Pastel de nata” – den lille cremetærte forrest til højre (foto: Kenneth Karskov)

Posted

in

,

by

Tags: