Singapore Airlines og den danske Michelin-restaurant AOC fortsætter samarbejdet og lancerer forårsmenu.
Af Kenneth KarskovSingapore Airlines (SIA) indgik sidste år et samarbejde med de 2-stjernede Michelin-restaurant AOC i København.
Opgaven bestod i at udvikle en to-retters menu til flyselskabets Business Class-passagerer på ruten fra København til Singapore.
Det var en succes. Flypassagerernes feedback på den 2-retters sommermenu fra AOC nåede nye højder.
Den 1. marts 2025 er SIA og AOC klar til at forkæle de rejsendes smagsløg med en ny skræddersyet menu – en forårsmenu skabt af sæsonbestemte lokale råvarer.
Forårsmenuen er landet
For Søren Selin, AOC’s erfarne køkkenchef, har det krævet nytænkning og mange tilpasninger at lave Michelinmad til flymad.
Fordi alt smager anderledes i 10.000 meters højde, og rammerne for tilberedning og eksekvering har været nye og udfordrende.
Den 1. marts er parterne klar med en ny sæsonbestemt menu fra AOC – en forårsmenu bestående af to retter.

Først forretten bestående af kammusling med glaskål, peberrod og dild (herover).
Samt hovedretten, som er en lammeculotte med hjertesalat, morkelsauce og forårsurter (herunder)

Michelin-mad på flyet
AOC-menuen kan opleves på Business Class hos Singapore Airlines i fire måneder. Det er forbeholdt de daglige og direkte fly fra Københavns Lufthavn til Singapore.
”Vores passagerer forventer en rejseoplevelse ud over det sædvanlige, når de går om bord på vores fly,” siger Jagdish Bhojwani, General Manager for Singapore Airlines i Norden.
“AOC’s sommermenu satte nye standarder og høstede enestående feedback og ros fra vores kunder. Nu glæder jeg mig til, at vores passagerer smager den nye forårsmenu og til at give dem endnu en lokal madoplevelse i absolut topklasse,” siger Singapore-chefen.

Fokus på sæsonen
Søren Selin understreger, at han med menuen har haft fokus på at bibeholde AOC’s kendetegn.
“De to nye retter til Singapore Airlines er mit take på en sand forårsmenu. For mig er fokus altid på sæson og lokale råvarer, æstetik, tilberedning og god smag,” siger han.
Samtidig har AOC søgt at få lidt mere enkelhed ind over retterne, så menuen kan eksekveres på højt niveau.
“Når vi zoomer ind på de måneder menuen er i luften, er retterne kommet til mig. Kammusling, glaskål, lam, salat og forårsurter, der kan få lov at ændre sig lidt i løbet af forårsmånederne,” siger Søren Selin.
“Der har været en del justeringer, det er uundgåeligt, og denne gang har jeg tænkt en smule mere i enkelhed for at gøre det nemmere at eksekvere menuen på et højt niveau, som både vi og SIA er garanter for,” siger Michelin-køkkenchef.

Fire måneder med forår i luften
Restaurant AOC’s forårsmenu serveres for Business Class-passagererne på Singapore Airlines’ direkte fly mellem København og Singapore fra den 1. marts til og med den 30. juni 2025.
Singapore Airlines flyver dagligt fra Københavns Lufthavn. Flyet er den moderne Airbus 350-900.
Fra København til Singapore afgår maskinen dagligt kl. 12:00 med ankomst i Singapore 07:30 (lokal tid).
Fra Singapore til København afgår flyet 00:25 (lokal tid) med ankomst i København 07:10.