RSS

Byd på en opgradering

  • Written by:

Nu bliver det muligt at byde på en opgradering. Fortæl flyselskabet hvor meget du vil give for at rejse på Business Class, og er dit bud højt nok, så ryger du en klasse op.

Systemet hedder Plusgrade og er taget i brug af flere og flere flyselskaber. 10 dage før afgang modtager du en mail fra Plusgrade, hvor du får muligheden for at byde ind med et beløb for en opgradering. Det er selvsagt kun i de tilfælde, hvor flyselskabet vurderer, at der vil være tomme sæder på Business Class.

24 timer før afrejse kommer der en mail retur med enten et afslag eller en bekræftelse. Går dit bud igennem bliver pengene automatisk trukket på dit kreditkort.

Få penge ud af tomme sæder

Blandt flyselskaberne som benytter sig af Plusgrade til at styre opgraderinger er Brussels Airlines, Czech Airlines, Virgin Atlantic, Air New Zealand, TAP Portugal, El Al og Etihad.

Sidstnævnte afslører, at kriterierne for om dit bud går igennem afhænger af en lang række

faktorer, og udover dit konkrete bud, vurderes naturligvis også de konkurrerende bud, ligesom prisen for den oprindelige billet og din status i bonusprogrammet indgår i regnestykket.

Formålet er soleklart. Det handler om, at få ekstra indtægter ud af et fly, der skal i luften uanset hvad. Kan de tomme sæder på Business Class laves om til penge i kassen, så er idéen jo god.

Hvor meget vil du betale for en opgradering?

Det er hvad flyselskaberne håber på, men samtidig er de også ekstremt beskyttende overfor deres Business Class kabiner. For hvad nu, hvis folk i stedet for en dyr Business Class billet blot køber en billig Economy Class og så opgraderer til en lavere totalpris? Så taber flyselskabet samlet set penge.

Plusgrade kommer derfor primært i spil i situationer, hvor flyet er overbooket, og flyselskabet er tvunget til at opgradere nogle alligevel.

Flere lignende modeller

Andre flyselskaber – bl.a. SAS – benytter sig af Optiontown programmet. Her byder du ikke ind med et beløb, men bliver præsenteret for en fast pris for en opgradering. Prisen er ens for alle, men varierer fra afgang til afgang og fra destination til destination.

Ligesom med Plusgrade er der heller ikke hos Optiontown nogen garanti for, at opgraderingen går igennem. Typisk er det kun ved overfyldte fly at SAS opgraderer kunder gennem Optiontown programmet – de situationer hvor de ellers skulle have givet pladserne væk kvit og frit for at få alle med.

Optiontown programmet bliver benyttet af SAS, Blue 1, airBaltic, Arik, AeroMexico, Corsair, Air Asia, Cyprus Airways og Firefly. Andre selskaber benytter andre modeller, men fælles for dem er, at det giver mulighed for at få lidt ekstra mønter i flyselskabernes slunkne pengekasser.

Flere nyheder

Nyt land på kortet: CPH får rute til verdens næstældste…

Af Kenneth Karskov // Internationale rejsemagasiner nævner det ofte som et af verdens smukkeste lande, men det er samtidig et sted…

Har du set CPHs “hemmelige” venterum?

Af Kenneth Karskov // Den ligger godt gemt væk. Du kommer ikke sådan lige forbi, og du skal nærmest vide at…

1.830 danskere kan GRATIS tage en partner med til USA

Af Kenneth Karskov // Kender du en, som hedder Valentin eller Valentina? Så send dem lige en hilsen og sig, at…

Ville du flyve på skiferie til Japan?

Af Kenneth Karskov // Skolernes vinterferie nærmer sig med hastige skridt, og mens flere og flere søger mod Fjernøsten for at…

Se listen: Disse ruter var CPHs mest populære i 2018

Af Kenneth Karskov // ]>Over 30 millioner mennesker…

6 steder jeg vil ELSKE at rejse til i 2019

Af Kenneth Karskov // Luk øjnene. Træk vejret dybt. Forestil dig så, at du kan vælge et hvilket som helst sted…

Norwegian slår rekord: Flere passagerer i 2018 end nogensinde før

Af Kenneth Karskov // Over 37 millioner mennesker fløj med Norwegian i 2018. Det er ny rekord for det norske lavprisselskab. 35…

Emirates serverer denne danske specialitet til verdens mest eksklusive kundegruppe

Af Kenneth Karskov // Der findes mennesker på denne jord, som gladeligt smider 70-80.000 kroner for en flybillet. For den sum…

Så mange tager lavprisfly mellem København og New York

Af Kenneth Karskov // Det er ikke mange år siden, at eksperterne rystede på hovedet af idéen om oversøiske lavprisflyvninger. Det…