SAS: Farvel til tre klasser på Europaflyvninger

  • Written by:
Af Kenneth Karskov

SAS stryger Business Class, Economy Extra og Economy Class begreberne og indfører to nye serviceklasser på deres fly indenfor Europa og Skandinavien: SAS Go og SAS Plus.

I november 2012 lancerede SAS en ny offensiv plan, 4Excellence Next Generation. SAS er midt i en gennemgribende forandringsproces med nye overenskomstaftaler, centralisering og reducering af administrationen samt outsourcing og frasalg. En del af planen er også at forny og udvikle SAS’ tilbud til kunderne.

SAS introducerer derfor nu to helt nye koncepter i Skandinavien og Europa. SAS Go for de kunder, som vil have meget, og SAS Plus for de kunder, som vil have mere.

SAS Go og SAS Plus

SAS indfører nye klasser: SAS Go og SAS Plus

“Vi vil forenkle rejsen for vores kunder og har derfor taget udgangspunkt i deres behov frem for at kigge på standarder i branchen. For SAS betyder enkelthed, at det, du har brug for på rejsen, indgår i billetten, og som en del af løftet om enkelthed, introducerer vi SAS Go og SAS Plus”, siger administrerende direktør og koncernchef Rickard Gustafson, SAS.

SAS styrker også op på tilbuddet om bord. Den traditionelle flymad erstattes med et café-koncept med nye valgmuligheder, som tilbydes alle kunder.

SAS Go
Ét stk. gratis indchecket bagage, kaffe eller te ombord samt flere tidsbesparende tjenester som f.eks. mobil check-in.

SAS Plus
To stk. gratis indchecket bagage, SAS Fast Track, adgang til lounges, måltid og drikkevarer ombord samt dobbelt op på EuroBonus-point. Alt dette kommer ud over de fordele, som er indeholdt i SAS Go.

Farvel SAS Business Class

Det betyder, at SAS Economy Class indenfor Europa forbliver som i dag, men får et nyt navn. Business Class og Economy Extra forsvinder og bliver erstattet af ‘SAS Plus’, der har lidt flere fordele end Economy Extra (f.eks. loungeadgang), men sandsynligvis mindre luksuriøs end SAS Business Class indenfor Europa.

Det er ikke mange informationer, der er sluppet ud indtil videre, men det nye café koncept skal “tilbydes alle kunder”, fremgår det. Derved bliver forplejningen i hele flyet givetvis den samme, med den forskel at SAS Plus passagerer ikke skal betale for den.

SAS Go og SAS Plus lanceres i juni 2013. Læs mere her: http://www.sas.dk/Alt-om-rejsen/Ombord/Nye-SAS/